Comunicat de presă. La Chișinău, avem un Sistem antiromânesc și o conducere fals proeuropeană. PNL protestează contra interdicției impuse unionistului George Simion de a trece Prutul

Partidul Național Liberal a luat cunoștință cu stupoare de faptul că George Simion, președintele Platformei Unioniste ”Acțiunea-2012”, are interdicție pentru a intra pe teritoriul Republicii Moldova, așa cum a fost anunțat la Vama Albița, când urma să traverseze Prutul.

http://infoprut.ro/35002-liderul-unionistilor-interdictie-de-intrare-rep-moldova.html

Această interdicție reprezintă încă o manifestare a Sistemului de esență antiromânesc și a falsității conducerii pretins europene de la Chișinău. PNL a menționat, de fiece dată și în mai toate declarațiile sale, acest lucru, la fel ca și grupul activ de la Chișinău al Consiliului Unirii, care au avut o bună cooperare, în ultimii ani, cu Platforma unionistă ”Acțiunea-2012”.

Încă în campania electorală, dar și imediat după, PNL a criticat dur manipulările falșilor proeuropeni pe subiectul ”extremismului”, fenomen pe care conducătorii-ideologi, încă sovietici, ai partidelor cu lideri șantajabili din partea Rusiei și cu vederi prorusești, au încercat să îl lipească și unor politicieni unioniști proromâni din stânga Prutului.

Președintele PNL, Vitalia Pavlicenco, a intentat și două procese legat de această interpretare a extremismului contra unor servitori ai regimului antiromânesc, după ce, în 2001, a primit de patru ori interdicție la trecerea Prutului, impusă nelegal de regimul comunist, regim care a pierdut și un proces de judecată, ce a durat cinci ani, intentat Departamentului de grăniceri urmare a îngrădirii nemotivate a dreptului de a trece Prutul.

Totodată, comparând incidentul de azi de la frontiera Prut cu cel al expulzării, din Republica Moldova, a unui cazac din Donbas, devine evident tendința decidenților fariseici de la Chișinău de a-i trata similar – și în mod provocator pentru unioniștii proromâni, – pe emisarii societății civile din România, pe de o parte, și pe “omuleții verzi” trimiși de serviciile secrete rusești, pe de altă parte, ultimii având misiunea să intimideze și să destabilizeze societatea.

Or, unioniștii din România reprezintă statul care este Patria-mamă a românilor, oriunde ei s-ar afla, vatra națiunii, iar actiunile fraților români sunt îndreptate mereu spre a ne salva, spre a edifica împreună un viitor european, comun, românesc, spre a făuri un stat românesc puternic în Europa, în care o mare parte a poporului român déjà se află fiind în componența Uniuni Europene.

În timp ce ceilalți sunt agentii statului rus care – de secole – a urmărit doar să ne dezbine, să ne deznaționalizeze, substituind populația autohtonă cu alte etnii. Tratarea similară a provocatorilor din Estul sălbatic și a fraților români unioniști denotă fariseismul mesajului pro-european al guvernanților și sporește, în mod alarmant, incertitudinea privind dorința lor sinceră de a o rupe cu ocupația rusească, sub care încă se află Republica Moldova.

PNL cere MAE al R.Moldova o explicație imediată asupra acestui caz și ridicarea imediată a interdicției impuse lui George Simion la trecerea Prutului spre Chișinău.

Chișinău, 16 decembrie 2014 

Comentarii

Lasă un răspuns