PNL și-a ținut ședința Delegației Politice Naționale de Ziua Unirii

Comunicat de presă

11082554_1048970765117262_1525791617203120757_nPe 27 martie 2015, Partidul Național Liberal și-a ținut ședința ordinară a DPN. În începutul ședinței s-a ținut un minut de reculegere în memoria membrilor Sfatului Țării, prigoniți și exterminați, pe diferite căi de regimul communist, sovietic, pentru că au votat Unirea Basarabiei cu Patria-mamă.

S-a audiat raportul activității BPC în perioada decembrie-martie, s-a adoptat o Hotărîre cu privire la alegerile locale și o Declarație privind situația postelectorală și sarcinile opoziției extraparlamentare.

Declarația a pus notă analitică momentului politic trăit în prezent de al doilea stat românesc, în care se 11082556_1048970591783946_8972459449264712180_n11082606_1048970695117269_91254754796437250_nreflectă neîncrederea totală în guvernanți și politicile promovate de partidele de la Putere.

În dezbateri pe marginea Raportului s-a spus despre eforturile PNL și ale Consiliului Unirii de a avea un dialog împreună cu forțele politice neintrate în Parlament, dar dispuse să colaboreze în acțiuni de însemnătate națională și în alegerile locale. Au fost exprimate diferite opinii, sugerându-se prudență și pragmatism, pentru a nu repeta greșelile altor coaliții, anterioare, care mai mult au destrămat decât coagulat forțele politice.

Astfel, conducerea PNL va elabora un plan pentru examinarea urgentă a gradului de pregătire a echipelor teritoriale pentru a intra în competiția locală. BPC va forma un grup de lucru pentru continuarea negocierilor cu partidele neproruse dispuse să accepte un dialog pentru alegerile locale. DPN se va convoca imediat în ședință după convocarea alegerilor locale.

La ședința DPN au participat mulți invitați, veniți, împreună cu membrii DPN la Chișinău și pentru a marca 97 de ani d ela Marea Unire din 27 martie 1918, care a fost desfățurată în fața Monumentului Ștefan cel Mare și Sfânt.

Mai jos se public Declarația și Raportul menționate.

SP al PNL

Declarația PNL privind degradarea situației politice și prioritățile Opoziției extraparlamentare

10411900_1048970711783934_6144935710880537350_n 11052403_1048970688450603_7135886380596757976_n 11062365_1048970655117273_7041301938271047022_nAu trecut trei luni după alegerile din 30 noiembrie 2014 – un eveniment electoral ce a provocat imense îndoieli privind obiectivitatea desfășurării și rezultatele sale.

PNL este profund convins, în baza semnalelor venite din structuri informate și din sectorul asociativ, că – după recensământul trucat în mod premeditat, – guvernanții au mai aplicat o lovitură românismului și integrării europene prin România – au deturnat suportul electoral pentru unicul partid unionist – PNL. Există, fără îndoială, o diferență între un rezultat anunțat public de 6 mii de voturi și un presupus rezultat exprimat de peste 30 de mii de voturi. Diversiunea s-a mulat, totodată, minunat pe așteptările Moscovei – ca dincoace de Prut să nu existe ”pericolul unificării cu România”. Recent, unul dintre exponenții imperialismului rus, Serghei Narâșkin, a și dat amenințător din deget – că Moscovei nu îi plac românii care nu vor să mai fie moldoveni antiromâni.

Din păcate, cetățenii manipulați nu au optat, în alegeri, pentru partidele în care au încredere, ci pentru cele care le-au vândut minciuni și le-au cumpărat voturile.

Ancorat, de la creare, în realitățile de peste Prut și urmărind omogenizarea spațiului politic românesc, PNL consideră că lupta dură dată corupției în România este un exemplu pentru o societate încă manipulată, ce așteaptă ca Uniunea Europeană, și nu instituțiile statului să îi prindă pe hoții de fonduri publice și europene. UE ar trebui să revizuiască prioritățile privind suportul logistic pentru R.Moldova, redirecționându-l, parțial, sectorului asociativ, pentru a supraveghea și a investiga actele de corupție. Rolul societății civile în stoparea furtului banului public și european ar trebui să fie major.

Cunoscând deturnările, în România, a unor sume de la miliarde până la triliarde din banii publici și fondurile europene, investite, mai curând, în dosare penale, parlamentarii de la București discută despre finanțarea partidelor doar de la Buget. Asta ar evita disproporționalitatea și condițiile inegale în alegeri, într-o societate ciuruită de corupția ce înflorește prin contribuția directă a grupărilor mafiote de la guvernare. În R.Moldova, cifra fondurilor europene posibil fraudate este între 21 și 27 miliarde de lei.

Astfel, dacă lucrurile nu se schimbă și în R.Moldova, orice implicare și orice luptă politică – în raport cu grupările hoțești ajunse la putere prin frazeologie europeană și milioanele furate, ce au generat un Guvern votat cu PCRM – ÎȘI PIERD ROSTUL.

În asemenea condiții, grupări politice și platforme civice, ca răspuns la declinul monetar-economic, protestează contra fariseismului și duplicității guvernanților. Acestea, însă, nu vor lua în considerație protestele, cât partidele extraparlamentare și partea activă, românească, a sectorului asociativ nu își coordonează eforturile pe o Platformă de comună, care să combine MESAJUL ANTICORUPȚIE cu MESAJUL PRO-UNIRE CU ROMÂNIA.

Este univoc – marii corupți, ce conduc azi statul, vor ”o Europă la sfântu-așteaptă”, nu doresc nici Unirea cu România, pentru că se tem de pușcărie și de confiscarea averilor dobândite ilicit. Dar își fac mendrele, pentru că forțele politice din afara Legislativului și cealaltă parte a societății civile, mai ales tinerii, încă nu manifestă toată voința de coagulare a eforturilor, pentru crearea ”forței a treia”, așteptată, în special acum, după readucerea comuniștilor la Putere.

PNL a declarat, inclusiv în campania electorală, că nu are încredere în nici un partid ce a guvernat după 2009, de aceea nu așteaptă continuarea parcursului european de la cei ajunși la Putere prin înșelăciune, nu vede nici rostul în a le cere să continue vectorul european. Pentru PNL este totuna dacă din coaliția parlamentară face sau nu face parte vreo entitate liberală falsă, ce nu a vorbit în campania electorală de procuror european, de DNA sau de alte idei de platformă preluate de la alte partide, inclusiv de la PNL, – partid ce a venit în alegeri cu un concept de cooperare intraromânească a celor două state românești, în vederea accesului celui de-al doilea în NATO și UE până la 27 martie 2018, când se vor împlini 100 de ani de la Marea Unire.

Aceasta este poziția PNL – care salută orice protest contra guvernanților corupți, care a propus tot tipul de blocuri ale partidelor europene autentice și care reiterează imperativul dialogului forțelor extraparlamentare naționale pe două imperative – coagularea acestora și îmbinarea mesajului anticorupție cu mesajul unionist – singurele opțiuni ce pot oferi populației abordări și șanse reale și realizabile.

Partidul Național Liberal,

Chișinău, 27 martie 2015

Raportul BPC, prezentat la DPN de către președintele PNL, Vitalia Pavlicenco

Stimați colegi,

Astăzi este o zi aparte, pe care noi, unioniștii, o cinstim în mod special – Ziua Unirii, 27 martie, când, în anul 2018, s-a înfăptuit dezideratul refacerii unității naționale românești, într-o perioadă destul de tulbure. Și cum are caracter ciclic, istoria se repetă și pare să ne aflăm în pragul reeditării Actului de Reîntregire, chiar dacă cei de peste Prut vorbesc de Unirea cu România mai curând în campanile electorale, iar dincoace de Prut guvernanții luptă și mai abitir, după alegeri, contra aspirației seculare a neamului românesc. Și asta de frica de a-și pierde libertatea. La București – politicieni, miniștri, consilieri, primari, ziariști – merg pe bandă rulantă la pușcărie pentru afacerile murdare și corupția pe care au înflorit-o, ca tot românul, în ultimii 20 de ani. Exact asta îi sperie groaznic pe falșii nostri proeuropeni de la Putere, aliați cu bolșevicii.

Delegația Politică Națională și-a ținut ședința precedentă în decembrie, după scrutinul din 30 noiembrie. Deși ne simțeam umiliți politic, devastați sufletește și distruși moral, am găsit atunci tăria să ne liniștim și să ne încurajăm reciproc. Nu știam cum aveau să decurgă lucrurile în lunile următoare. Problema majorității parlamentare și a unui Guvern proeuropean păreau rezolvate. Situația a fost alta, dar nu a fost o surpriză și pentru PNL. Pentru că noi am spus – și în campania electorală – că cei de la guvernare nu pot fi crezuți că fiind europeni, pentru că au Europa doar pe buze, dar frica de pârnaie e în măduva oaselor. Și nu se vor opri din furat.

Peste numai câteva luni, au văzut cu toții cum au fost trași în Țeapă cei care i-au votat, pentru că s-a deconspirat Marea Înșelăciune de la 30 noiembrie. Care a fost urmată de furturi majore și de terfelirea leului spre umplerea buncărelor hoților, cu sute de milioane, încă nefilați.

Astfel, s-a văzut falsitatea lozincilor ”Moldova fără Voronin”, ”Moldova fără comuniști”.  Iar angajamentele publice că nu se va coopera cu PCRM au fost povești de adormit copiii.

Noi, PNL și membrii Consiliului Unirii, care au candidat pe lista noastră, nu am crezut un dram în europenismul PL, PD și PLDM, aflați la putere din 2010 și ahtiați după troacă, și nu de interesul național. Ei se gândesc doar la Rusia și nu se vor pedepsiți după ce au furat atâta, în condițiile unei justiții controlate.

După ce s-a anunțat un Guvern minoritar, au fost niște brume de proteste. La care noi am participat neorganizat. Una e că iarna nu prea avem condiții de lucru la sediu, deși în acest an staful a fost deschis. Al doilea e că am dat o declarație că sprijinim orice proteste împotriva guvernării duplicitare și prorusești, dar că ne e totuna dacă e cooptat la guvernare sau nu Partidul Liberal, pentru că NU AVEM ÎNCREDERE în nimeni care au condus după 2009. Toti sunt falși, au alte interese, urmăresc înavuțirea, nu alierea contra forțelor prorusești, cum a propus, în diferite forme, PNL, înainte de alegeri. Și nimeni, nici PL, nu a acceptat. Unde este răspunderea pentru viitorul românesc și european al românilor de aici?

Desigur, apar mereu întrebări și trebuie să le lămurim. De exemplu, au sau nu au rost astăzi acțiunile de protest inițiate ba de o grupare proPL, ba de Mișcarea populară AntiMafie sau de alte grupulețe – unele, poate, dirijate? Ce rost au ele dacă nu au finalitate? Adică ce fel de finalitate? Este vorba că poți protesta contra Mafiei de la Putere, formate din PD, PLDM și PCRM, numai că ei nu se sperie de înțepături de asemenea tip și nu vor pleca de la guvernare. Dar e altceva dacă protestezi ca într-un pumn contra lor și ceri Unirea cu România, în fața riscurilor geopolitice și a corupției generalizate prin care Sistemul a ciuruit societatea. Asta noi, PNL, promovăm, de aceea dorim o coagulare a partidelor extraparlamentare pe o asemenea platformă și în jurul acestui mesaj. Uitați-vă ce se întâmplă în România, cum merg toți la DNA, pe care noi, conform Platformei noastre electorale, am spus că o așteptăm și în al doilea stat românesc.

Dar încă despre proteste. Oare Ghimpu și PL au avut în campania electorală prevederi în program legate de Procuror european, DNA românesc, posturi vamale comune la Prut? Nu au avut – mai mult – ei nu au avut un program electoral în general, se ocupă numai cu plagiatul de la PNL și Antimafie. Au vorbit de NATO, pe care l-au aruncat după colț, așteptând loc la masa de furat bunul public și european.  

Noi, nucleul de conducere al PNL, am coordonat textele pozițiilor noastre și de la distanță. Am dat un comunicat de presă, spunând că nu am crezut în fariseii proeuropeni, că nu vedem motivele luptei pentru a-i băga pe liberali la putere. Că vor fura trei deja, nu doar doi – asta pe noi puțin ne încălzește.

Iată, în comentarii și declarații ale unor factori germani, deja vin semnale că lucrurile încep să fie înțelese așa cum spunem noi de multă vreme – că sunt coloana a cincea prorușii și clanurile oligarhice. De aceea, nu am fost în stradă la proteste și, mai jos, mă voi referi la ce am întreprins pentru realizarea Apelului PNL de după alegeri privind coagularea partidelor mai naționale, neintrate în Parlament urmare a alegerilor trucate din 30 noiembrie. 

Cu scuzele de rigoare vă spun că, iarna, ne-am dedicat și unor evenimente din viața personală. Eu am devenit bunică a două fetițe-gemene, iar nepoțica devenită ”sora cea mai mare”, care a stat la noi doi ani, a împlinit 4 ani și am lăsat-o deja în Germania, unde acum a plecat pe trei luni soțul meu. Toate nepoțelele sunt Vărsători, ca și soțul, care a împlinit, și el, în februarie, o vârstă onorabilă.

Ion Calmâc, tânărul nostru harnic și de bun-simț din staf, s-a căsătorit și, în curând, va deveni tătic. Să îl felicităm. Catea își crește fetița, care a împlinit un anișor. Viața merge înainte, indiferent de implicările politice.

În ianuarie, colegii din PNL, împreună cu membrii Asociației ”Tiras-Tighina”, au depus flori și de Ziua lui Mihai Eminescu, la 15 ianuarie, și de Ziua Micii Uniri, la 24 ianuarie.

Imediat după alegeri, am avut întâlniri cu reprezentanți ai unor partide extraparlamentare – PLR – Valeriu Saharneanu, Oleg Bodrug, Ion Hadârcă, PPM – Alexandru Oleinic, Valeriu Cosarciuc, PAM – Sergiu Mocanu, care nu au acceptat formarea unor blocuri pentru alegeri. Calculele rezultatelor după alegeri arată că s-a greșit, pentru că s-ar fi luat, cumulat, 6 la sută, dar analiza cauzelor ar lua aici mult timp. Părerea noastră e că unele dintre aceste partide sunt, în continuare, niște struțo-cămile lucinschiste–sateli, fiind niște PLDM-uri – PLDM-2 (PAD), PLDM-3 (PLR), iar acum e pe vine PLDM-4 cu Leancă (PSL sau PPE), ele au fost formate din interese urâte și prin debarcări de către partidele parlamentare corupte. Și liderii lor nu sunt independenți în decizii.

Fiecare, în sinea sa, acceptă că numai un PNL consolidat are șansă să se afirme și are viitor, nu în zadar noi am rezistat 8 ani în opoziție extraparlamentară. Unele dintre partidele enumerate și-a închis deja sediile, nu au rezistat nici 3-4 luni. Ele nu văd perspectiva, dar ar dori să aibă la cheremul lor un PNL onorabil. Noi nu putem accepta să cedăm conducerea PNL oricui. Noi pledăm pentru omogenizarea politică în spațiul românesc, de aceea, PNL își va continua drumul corect, oricât și-ar dori altceva inamicii politici și oligarhici. Noi, PNL, ne revendicăm de la național-liberalii care au înfăptuit Marile Uniri și ne continuăm parcursul spre obiectivul unionist.

Dar persistă întrebarea: de ce am luat un rezultat atât de descurajator în alegeri? Pentru că toți asta ne zic, deși nu am stat cu mâinile în sân în acești ani și mulți ne spun că ne-au votat.

În decembrie, la ședința DPN, nu știam dedesubturile. Dar am aflat mai târziu în ce măsură groaznică a fost total controlat procesul electoral, rezultatele – partajate între hoți, furate. Au ajuns și la noi semnale din surse bine informate și din sectorul asociativ că am avut peste 30 mii de voturi, între 3 și 4 procente, pentru că marii farisei pretinși democrați și proeuropeni i-au instruit pe membrii supuși din secțiile de vot că ”încă nu a venit timpul lor”, adică al PNL, de aceea, trebuie să le luăm voturile, că nu ne ajung nouă, în fața PCRM și PSRM.

Iar noi nu am avut bani pentru observatori în secțiile de votare. De ce nu am avut bani? Ei, asta e o mare-mare problemă și am să mă refer neapărat mai jos. Acum, legat de furtul voturilor – așa au pățit mai multe partide. Un lider politic neintrat – nici el – în Parlament, a spus, ironic și bine, că ”ar fi vrut și el să știe cât a luat partidul său, pentru că știe doar cât i-au dat oligarhii care au controlat și procesul electoral”. Exact aceștia, după alegeri, au dezgolit buzunarele oamenilor, furând BEM-ul și aeroportul. Astfel, ne întrebăm dacă nu își pierde sensul lupta electorală.

Acum – legat de finanțări de partide. Îmi spunea un coleg de luptă politică, dintr-un alt partid, care a băgat bani buni în campanie, că, oricât ai băga, nu te poți ține de ăștia de la Putere, cu milioane și care au televiziuni și justiția.

Ne-au întrebat mereu oamenii care ne văd orientarea proromânească, de ce nu avem bani din România, pentru că Rusia bagă bani în politica din Moldova? Da, bagă, nu respectă legea și nimeni nu îi pedepsește.

Sigur, dacă ar fi o clasă politică și decizională mai responsabilă în România, ar fi făcut câteva lucruri, ca să nu se plângă acum că nu le-a ajuns iubitul partid, lib’ral, la treucă, alături de oligarhi. Noi, PNL, Consiliul Unirii, am încercat să le vorbim și nu am fost înțeleși. Așa cum v-am spus, am fost, o delegație, la un consilier al lui Băsescu, cel care ne-a spus să fim flexibili și să înțelegem că trebuie să ajungă PL în Parlament. De parcă noi ne-am format ca partid să îi servim pe oportuniștii veșnici.

Deci, dacă era un nucleu responsabil de soarta unei Românii Reîntregite, nu doar cu Unirea pe buze pentru efect electoral, avea să contribuie – politic și moral – la coagularea forțelor proromânești. Apoi, se găseau și niște oameni de afaceri de aici, care sunt români adevărați, ca să sprijine o formațiune coagulată. Nu s-a făcut. E neclar de ce nu au acest interes.

Și eu, acum, când văd că România are noroc numai de Elene fatidice, când nu am auzit o singură dată să vorbească Băsescu de retrocedările averilor basarabenilor și bucovinenilor, ca și românilor de dincolo de Prut, ce nu s-au mai făcut, terenurile furându-se și constituind acum dosarul Mafia Retrocedărilor! Nu, Băsescu și-a cumpărat cu Udrea pământuri pe la Nana-Călărași-România, unde acum lumea plânge de nenorocul că i-a venit peste cap acest cuplu politic. Mai amintesc și voi ține minte mereu acest lucru, fără a-l ierta, că vine un Președinte al României și ne spune că aici există un singur partid românesc – Partidul Liberal. Și noi, PNL, cine suntem? Partid prorusesc? Încă mai trebuie văzut care partid zis de dreapta e prorusesc.

Și vă mai amintesc ceva. Durata mandatului meu de președinte a coincis dramatic și regretabil cu mandatul Președintelui Băsescu, al cărui anturaj a fost intoxicat că aș fi avut relații cu KGB. În anul 2007 Jurnal de Chișinău a făcut un sondaj, legat de topul oamenilor politici de pe cele două maluri de Prut. Curios și nu prea, eu atunci luptam, ca întotdeauna, contra comuniștilor, aici. Ei, iată, am ieșit în top, eu – aici, Băsescu – în România, pe primul loc ambii. Mai târziu, așa cum am luptat eu în acești ani, ca să mă curăț de murdăria pe care au tot aruncat-o asupra mea PPCD-iștii, apoi lib’ralii, a luptat și Băsescu. Ambii suntem Scorpioni, dar Băsescu nu a coagulat Dreapta în Moldova ca să reziste în fața forțelor voronino-dodoniste. Ei, și ca să închei acest capitol, am vrut să vă mai informez, că am scris și în România la CNSAS, Comisia Națională de Studiere a Arhivelor Securității, am primit răspuns, pe care l-am publicat în februarie, că nu am avut nicio colaborare cu nicio Securitate. Ei dau acest răspuns, în cazul meu – după patru luni de așteptare – în baza răspunsurilor de la SRI, SIE și Serviciul Istoric al Armatei Române. Da, am toate documentele, dar în opt ani cei amintiți mai sus au prejudiciat imaginea mea pe ambele maluri ale Prutului, prin agenții lor, care s-a răsfrânt și asupra credibilității echipei PNL. Acum Băsescu se plânge de bârfele contra lui, care nu-i dau liniște sufletească, lansate de cine a vrut, iar eu vreau să îi spun că e bine că simte asta. Pentru că așa s-a făcut cu mine, ca președinte al PNL.md.

Și, în concluzie la acest capitol. După ce urmăresc marea asanare a clasei politice din România, implicată în deturnarea, pe toate căile, a unei bune părți din cele 10,5 miliarde de euro primiți de la UE pentru modernizare, îmi fac în sensul adevărat CRUCE că nu am luat un bănuț de la Statul Român în acești ani și, precum știți, voi avea și un proces cu Voronin care m-a denigrat pe nedrept în acest sens.

Nu am găsit bani în acești ani, decât niște sume mici ca să nu murim, pentru că noi nu avem lege în R.Moldova – ca cei care doresc Unirea și ne finanțează să nu fie persecutați de Sistem, de aceea potențialii donatori merg la cei care le dau acces la furat fonduri publice și europene.

Dezamăgirea cea mare este că noi nu am fost partid-ștampilă niciodată, am fost mereu cu sediu, cu staf, cu acțiuni publice și apariții televizate, de aceea – dincolo de furtul voturilor – sigur, ne-a ucis și ceea ce știam de la început și s-a confirmat – că ”PNL nu are șansă, adică nu are bani mulți, murdari, ca să cumpere dorința de votare și chiar votul”. Asta deși am avut cea mai onestă, curată și curajoasă listă pentru Parlamentul, unde e nevoie de exact asemenea oameni.  

Suntem și acum în depresie financiară, cine a promis și în campanie electorală să ne ajute nu a mai putut. Nu spun că nu  vrut. De aceea, vreau să vă mulțumesc că nu ați plecat din această cauză din PNL, că nu ați rămas supărați.

Dată situația de după alegeri, dar, mai ales, o mulțime de apeluri lansate de diferite partide rămase în afara Legislativului privind consolidarea forțelor politice, ne-am mobilizat și am organizat, în cadrul Consiliului Unirii, din care face parte și PNL, o Masă Rotundă, la care am invitat partidele despre care avem vaga impresie că ar fi proromânești. Că, pe lista oficială la Ministerul Justiției, sunt partide, dar multe apărute cu interes și ca satelit ale partidelor parlamentare corupte.

Astfel, am invitat PAD, PLR, PPM, PDA, Antimafie, Verzii și încă unul a venit nepoftit – din cele stataliste și antiNATO, care ne-a dezechilibrat puțin ședința.

Am invitat și mai multe entități din sectorul asociativ, românești. A fost și dl Alexandru Moșanu. A fost invitat până și Cubreacov, au mai fost Anatol Petrencu, Ion Costaș, Anatol Vidrașcu, Val Butnaru, Valeriu Saharneanu, Valentin Dolganiuc.

Personal, nu am rămas cu impresii prea puternice, am discutat și cu colegii, concluziile ar fi că toți ceva mai așteaptă, poate un Leancă sau Sturza, pentru că au patroni, nu sunt partide independente. Dar mai discutăm.

Noi avem decizia privind imuabilitatea identității PNL și pe asta mergem. Cine va dori, va veni, că nu mai avem nevoie de partide, ci de coagularea celor existente, de oameni și muncă, mai ales că vin localele.

Acum, trecem la cele mai importante momente. De la bun început, după alegeri, le-am spus colegilor din BPC că vreau să îmi dau demisia. Dar demisia ca să o dai, nu înseamnă să lași lucrurile baltă. E nevoie de un anumit timp pentru a pregăti transferul de conducere. Noi trebuie să convocăm un congres până în decembrie, când expiră prerogativele actualelor organe de conducere. Acum câteva zile trebuia să mergem după un alt scenariu. Dar totul s-a anulat, ceva s-a întâmplat și înțelegerile nu au mers, de aceea vreau să ne sfătuim. La început s-a auzit că vor fi alegeri locale în octombrie. Acum, se aude că alegerile locale vor fi în iulie. S-o fi grăbind Filat, să nu reușească Leancă să îi mai atragă oameni.

De aceea, în ședința de azi a DPN, nu aprobăm decizii privind convocarea congresului al IV-lea al PNL. Amânăm după alegerile locale, dar mai negociem coaliții pentru locale.

Dar să știți că potențialii colegi de dialog nu acceptă ușor o alianță electorală cu unioniști. Una e că nu suntem bogați, doi e că avem și mesaj care, pentru unii, e un stigmat – ”unionist”, iar trei e că oamenii care nu vor să îi mai voteze pe bandiții de la guvernare cer o coagulare a forțelor și am putea începe cu localele. Oricum, întotdeauna există șansa să facem o coaliție în alegeri cu patru sau cinci entități politice, plus entitățile civile ce vor fi cu noi și vreau să vă rog să spuneți ce credeți despre aceasta.

Știm că alegerile locale vor fi dificile. Guvernanții vor începe iarăși cu ”nu-i votați pe ăștia din partidele extraparlamentare, că nu veți avea proiecte comunitare, dacă nu aveți reprezentanți în Parlament și Guvern”. Adică, vor promova discriminarea criminală, adică așa vor face pretinșii proeuropeni, nu? Tocmai de aceea considerăm că dacă vom fi mai mulți, poate am avea o altă organizare, coordonatori clari de raioane sau, poate, de județe, regiuni, oblasti, krai, și mai știi ce le va veni în cap bolșevicilor fals proeuropeni legat de reforma administrativ-teritorială pe care o impun europenii, cei care încep să taie finanțările.

Suntem siguri că în R.Moldova au șanse de viitor doar partidele cu denumiri și doctrine ca în România. Europa se convinge tot mai mult că Moldova e un stat eșuat, furat, falit, falimentat, capturat, confiscat, trădat, că nu e stat, de fapt. Și cât mai poți da bani aici care dispar ca în nisip? De aceea, cred, europenii vor forța nota cu reformele, că Rusia nu se va liniști, că mai poate fi și o catastrofă cu un cutremur, iar un război va duce la Unire. NATO e deja în plină forță în România și Polonia.

Noi ne ținem linia și toate partidele struțo-cămile de orientare națională, care sunt, vor veni în PNL. Nu eu voi fi președinte, dar poate că, după mine va fi un bărbat la conducere, va fi mai ușor de coagulat orgoliile masculine.

Iar eu, cât voi putea, voi lupta și voi ajuta în asta. Există semnale că Angela Merkel i-ar fi spus lui Iohannis că altă șansă pentru R.Moldova decât Unirea nu se vede la orizont drept mai plauzibilă. Iar PNL din România, unificat cu PDL-ul, fost al lui Băsescu, își caută un corespondent în PLDM, care l-au ajutat pe Iohannis în alegeri, acum s-au împrietenit cu bolșevicii și promovează antiromânismul și antieuropenismul. Dar toate au un capăt și noi sperăm ca el să fie cel bun. De aceea, imediat după această ședință, fiecare se gândește ce poate face unde este, ce echipe formează în locale, ca să avem un tablou. Știu că nu e ușor, nici pentru Dvs., nici pentru noi, dar să mergem noi cum putem și Dumnezeu poate nu ne va lăsa din brațe.

Vă mulțumesc pentru atenție.

 

 

Comentarii

Lasă un răspuns