PNL propune ca Parlamentul R.Moldova să își asume angajamentul public privind apropierea de România și chiar să proclame REUNIREA

11244919_817223271665344_1214529547324814824_nPartidul Național Liberal urmărește cu multă îngrijorare evenimentele din capitala Republicii Moldova.

Noi, unioniștii din PNL, am participat, împreună cu alte componente ale Consiliului Unirii, la acțiunile de protest dirijate de grupul animator al Platformei Civice ”Demnitate și Adevăr”, folosite, ulterior, în interes politic meschin, politic, de către conducătorii unui partid moldovenist, în care au trecut, oficial, unii activiști din PCDA.

Partidul Național Liberal, împreună cu alte componente ale Consiliului Unirii, a adresat numeroase apeluri clasei politice de pe ambele maluri ale Prutului, ca să demareze un program de integrare intraromânească, în paralel cu procesul de implementare în Republica Moldova a Acordului de asociere la UE. Această poziție a PNL se regăsește în numeroase declarații, poziții, platforme electorale, programe conceptuale, făcute public, național-liberalii chemându-i pe oameni să nu voteze partidele de la guvernare, ci pentru promotorii Reunirii cu România.  

Comportamentul Puterii de la Chișinău, după 30 noiembrie 2014, a însemnat o continuare a modului pnl-unirenefast și antieuropean de guvernare din 2009, când s-a produs multașteptata alternativă politică după căderea comuniștilor. Societatea este nemulțumită, cetățenii gem de sărăcie și de nedreptate, s-au ridicat la proteste. Însă cei care i-au îndemnat la manifestări antiguvernare, prin apeluri nesincere de coagulare a forțelor extraparlamentare de opoziție, folosesc retorica anticoruptie pentru a crea propria ofertă și alternativă politică, împărțind populația în cei care sunt de partea acestei entități civico-politice și în cei care nu doresc înlocuirea unei grupări oligarhice prin alta.

Partidul Național Liberal regretă votul manipulat al cetățenilor din 30 noiembrie 2014 în favoarea grupărilor politico-oligarhice aflate la Putere din 2009. PNL vede, totodată, și dezastrul social-economic pe care îl poate adânci, până la colaps, haosul pe care îl creează aliajul dintre membrii Platformei civico-politice DA, ai Partidului Socialiștilor, condus de Igor Dodon, și Partidului condus de Renato Usatâi, care sunt produsul guvernărilor postcomuniste, fals proeuropene.

Speranța oamenilor că aceste entități pot salva populația din stânga Prutului este falsă, la fel cum a fost falsă speranța în partidele apărute în perioada slăbirii regimului comunist, după 2008. Aceste forțe sunt antieuropene, antiromanesti, antiamericane, prorusesti și urmăresc o periculoasă cantonare a spațiului nostru românesc într-o zonă cenușie, fără viitor.

ÎNSĂ POPULAȚIA NOASTRĂ, DIN AL DOILEA STAT ROMÂNESC, ARE UN DESTIN ȘI UN VIITOR ROMÂNESC, EUROPEAN. ACEST VIITOR ESTE REUNIREA CU ȚARA-MAMĂ ROMÂNIA.

Dacă majoritatea parlamentară a instalat un Guvern despre care spune că este proeuropean, această majoritate nu are dreptul să fie antiromânească. Mai mult – are obligația să fie proromânească, ba chiar să conștientizeze că singura soluție pentru a evita un conflict social, civil, de proporție și pentru a nu rămâne sau a ajunge definitiv – mai ales prin alegeri anticipate – în sfera de influență a Rusiei, este angajamentul public privind apropierea de România. Conducerea politică de la București ar saluta o asemenea decizie.

Ambele părți implicate în conflictul STRADĂ/PUTERE se manifestă ca moldoveniste, de aceea unioniștii nu pot fi cu niciuna dintre ele.

PNL cheamă toate forțele politice și pe cele din sectorul asociativ, care sunt cu adevărat unioniste, la coagularea eforturilor pentru a orienta societatea spre opţiunea REUNIRII CU ROMÂNIA.

Iar, în contextul adoptării Rezoluției despre Republica Moldova, PNL sugerează europarlamentarilor români să se unească într-un demers comun și să convingă întreg Parlamentul European că numai Reunirea Republicii Moldova cu România poate salva această populație și asigura un viitor copiilor, precum și stabilitate/securitate la frontiera de sud-est a UE.

Partidul Național Liberal, 22 ianuarie 2016

Comentarii

Leave a Reply

Partidul Național Liberal © 2014 Privacy Policy
Menu Title