CU indeamna structurile de ordine sa previna eventualele provocari pe 28 iunie

http://www.consiliul-unirii.ro/2014/06/19/consiliul-unirii-indeamna-structurile-de-ordine-sa-asigure-desfasurarea-pasnica-a-actiunii-de-la-28-iunie-in-fata-unor-eventuale-provocari/

Membrii activi ai Consiliului Unirii s-au convocat la ședința tradițională de joi, subiectul principal fiind pregătirile pentru Marșul de la 28 iunie.

Au fost prezentate informațiile legate de precizarea traseului într-o zi imediat următoare semnării acordurilor asociative de către R.Moldova cu UE, de încercările unor forțe antiromânești de a împiedica desfășurarea liniștită, pașnică a acțiunii, de coincidență stranie a intențiilor altor formațiuni de dreapta și de stânga de a face manifestări în aceeași zi și în aceleași locuri.

Consiliul Unirii îndeamnă structurile de ordine să asigure desfășurarea pașnică a acțiunii de la 28 iunie, în fața unor eventuale provocări.


S-a remarcat contextul mediatic legat de discuțiile din zona politică despre inițiativa de a pedepsi penal separatismul, extremismul, idei avansate de componentele Consiliului Unirii, cărora guvernanții îi tot doresc să fie asimilate unionismul, fapt dorit de forțele proruse și umbrelele de la Putere.

S-a discutat despre o conferință de presă în preajma acțiunii, imediat ce se clarifică situația cu programul public pentru 28 iunie. Despre oratori și spectacolul muzical-patriotic, despre continuarea traseului spre Ambasada Rusiei pentru a se remite Ambasadorului o scrisoare către Vladimir Putin.

Locul public din centrul Chișinăului cedat pentru un timp componentelor Consiliului Unirii este Scuarul Europei, de la capătul Aleii Clasicilor, unde se vor ține discursurile de doliu și de comemorare a victimelor celor peste 200 de ani de ocupație ruso-sovietică și unde se va cere lichidarea consecințelor Pactului criminal Molotov-Ribbentrop.

Se vor citi declarații și îndemnuri la coalizarea forțelor proeuropene la conferința de presă și la mitingul din 28 iunie. Se va saluta semnarea acordurilor asociative la care au contribuit, în acești 23 de ani, toate forțele patriotice românești, naționale și proeuropene din Republica Moldova.

SP al Consiliului Unirii

Comentarii

Lasă un răspuns