Președintele PNL la emisiunea ”Piața Unirii” – Noroc TV – despre referendumul dodonilor

Președintele Partidului Național Liberal din Moldova, Vitalia Pavlicenco, invitată la emisiunea Piața Unirii de la Noroc TV, a declarat că formațiunea pe care o conduce a anunțat, încă pe 16 septembrie, că nu va participa la referendumul de demitere a primarului general al Chișinăului și a chemat la solidarizarea partidelor pro-europene și pro-românești într-un mesaj și o atitudine comune privind referendumului socialist.

”Nu trebuie să participăm la referendumuri inițiate de forțe antidemocratice, antiliberale, antieuropene, antiunioniste. Nu putem să mergem într-un pas cu dușmanii Unirii R. Moldova cu România, adică alături de socialiștii care anunță, neconstituțional, că îi vor băga pe unioniști la închisoare. De aceea noi vom îndemna oamenii să nu iasă la acest referendum.

Este sau nu vinovat Dorin Chirtoacă, va răspunde justiția națională și internațională. Noi, de exemplu, național-liberalii, nu l-am prea votat, dar nici nu îl demitem. Odată și odată, trebuie să terminăm cu jocurile geopolitice care aduc neprofesionalismul la putere. Noi oricum ne vom uni cu România, indiferent dacă vrea sau că nu vrea Dodon, dar până atunci populația trebuie să aibă o viață decentă, să i se respecte drepturile și libertățile și să fie liberă să voteze fără frică, inclusiv Unirea. Asta se poate întâmpla numai atunci când vor dispărea dodonii care polarizează societatea în „ai noștri” și cei care gândesc altfel. Deși regretăm mult această situație, sperăm că declarațiile și acțiunile lui Dodon îi vor trezi pe basarabeni și ei vor grăbi Unirea.”

http://www.timpul.md/articol/politica–ce-ar-trebui-sa-facem-de-ziua-lui-mihai-ghimpu-119947.html

Comentarii

Lasă un răspuns