În anul care vine, PNL speră în coagularea forțelor eurounioniste

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Vitalia Pavlicenco, a avut un an  în plan politic moderat, dar corect.

Solicitată de CURENTUL, Vitalia Pavlicenco, ne-a spus cum a decurs acest an în familia sa.

„În plan politic, noi, PNL, am activat în acest an mai moderat, dar corect. Am avut acțiuni publice, ne-am zbătut și ne-am apărat pozițiile în raport cu sistemul electoral, am avut multe participări la emisiuni televizate, am acordat mai multe interviuri, inclusiv presei din Rusia, am propus mai multe proiecte politice care să conducă la coagularea forțelor naționale în pragul bătăliei electorale majore din anul 2018. Faptul că multe televiziuni acaparate de forțe politice concurente asta nu văd – e o realitate.

Am câștigat procese de judecată importante – vs fostul Președinte Petru Lucinschi și vs înrăitul antiromân Valeri Klimenko, demonstrând că românismul și unionismul nu sunt extremism. Am avut discuții cu diferite entități politice și asociative, pentru că pledăm puternic pentru consolidarea segmentului euro-unionist. În condițiile unei dezamăgiri și disperări aproape endemice, a rezista, iar PNL a împlinit 10 ani de rezistență politică în afara Parlamentului, este un succes și o mostră de demnitate națională, având în vedere obiectivul nostru politic statutar unionist”, a precizat ea.

Lidera PNL ne-a spus care, după părerea sa, au fost ratările și reușitele anului.

„O REUȘITĂ ar fi deconspirarea impotenței lui Dodon, cel care a ajuns – prin disperarea oamenilor și dezamăgirea lor de către forțele politice europeniste – Președinte al celui de-al doilea stat românesc. A DOUA REUȘITĂ ar fi, pentru noi, pentru PNL, confirmarea multor adevăruri făcute de noi publice în anii precedenți – cum ar fi declararea drept persona non grata a lui Rogozin, recunoașterea de către mai mulți politicieni (neprounioniști, mai recent – eurostataliști – până acum) a veridicității și justeței obiectivului unionist, adică a sloganului „Unirea cu România – cea mai scurtă cale de integrare în NATO și UE”.

CA RATĂRI – una ar fi neanularea pragului electoral și neintroducerea turului doi la alegerile conform sistemului electoral mixt, ca să nu spunem că, în general, introducerea acestui sistem este un rateu, dar asta mă tem că se va vedea mai târziu, iar a doua ratare este nepublicarea integrală a Raportului Kroll, ca să vadă toată lumea cine sunt hoții miliardelor în Republica Moldova”, a spus Vitalia Pavlicenco.

În anul care vine, Vitalia Pavlicenco speră la coagularea forțelor euro-unioniste.

„Ca rezultat al celor spuse mai sus, credem că deconspirarea lipsei de esență a actualului Președinte al R.Moldova, relația de adversitate a unui segment tot mai sporit de populație va conduce la o anumită trezire a ezitanților între Vest și Est, la o conștientizare a absurdității orientării spre niciunde, spre un spațiu nedemocratic, haotic și nociv esenței noastre naționale, precum cel euro-asiatic. Și pentru că anul 2018 este un an electoral, fiind și un an al Centenarului Unirii, așteptările noastre sunt de coagulare electorală a forțelor euro-unioniste, pentru a nu se întâmpla paradoxul revanșării forțelor antiromânești în exact un an simbolic, al împlinirii celor 100 de ani de la Marea Unire”, a punctat Vitalia Pavlicenco.

Pentru ”Curentul” – Cristina Parfeni

http://curentul.md/stiri/planurile-vitaliei-pavlicenco-pentru-2018-asteptarile-noastre-sunt-de-coagulare-electorala-a-fortelor-euro-unioniste.html

Comentarii

Lasă un răspuns