Trec la cele veșnice luptătorii Neamului Românesc. Ne-au părăsit național-liberalii Victor CRAVCENCO și Sergiu COJOCARU

Zilele acestea călărășenii și toți cei care l-au cunoscut și apreciat pe cel care a fost Sergiu COJOCARU, își iau rămas bun de la un PATRIOT, om de cultură și artă, pedagog, poet.
Exact în ajunul Crăciunului a trecut la Domnul și militantul unionist din Bălți Victor CRAVCENCO, cel care a fost mereu alături de luptătorii pentru Reîntregirea neamului românesc. Victor Cravcenco a fost pedagogul care a cultivat interesul pentru adevăr, pentru istoria obiectivă, pentru valorile naționale. A pătimit pentru această verticalitate și pentru curaj.
Sergiu Cojocaru a luptat în rândurile partidelor românești, naționale, unioniste. În ultimii ani, Sergiu Cojocaru a fost președintele Filialei Călărași a Partidului Național Liberal. A participat cu idei, acțiuni și sacrificiu la manifestările dedicate idealului sacru al românilor – Reunirea cu Patria-mamă. Păcat că se va bucura de acest act de justețe istorică din Ceruri.
Sergiu Cojocaru a fost unul dintre fondatorii liceului TEORETIC ”Mihai Sadoveanu”. A fost militant de vază pentru limbă, alfabet, spirit românesc.
Exprimăm sincere condoleanțe familiilor, prietenilor, discipolilor – tuturor celor care i-au cunoscut! Dumnezeu sa-i odihnească în pace!
Comentarii

Lasă un răspuns