(video) Discursul președintelui Vitalia PAVLICENCOo la lansarea Programului candidatului PNL la Primăria Chișinău


Dragi prieteni,

Vă mulțumim că ați venit astăzi aici, să fim alături de Alexandra CAN, candidatul PNL la funcția de primar al Chișinăului.

Îi mulțumim dnei Can, vicepresedinte al PNL timp de 11 ani, ca a acceptat să se consacre ideii de a face mai bună viața oamenilor. Astăzi în Chișinău, dar și în întreaga republică, trebuie redată încrederea cetățenilor în politicieni și în partide.

Iar Alexandra Can a fost și rămâne un politician consecvent, o româncă unionistă luptătoare, ceea ce, dincoace de Prut, abia devine un obiect de demnitate – vorbim de unioniștii sinceri, nu de traficanții de unionism.

Suntem mândri că a acceptat să candideze, pentru că știu mulți concetățeni: Alexandra CAN este cel mai bun specialist, cu cea mai bogată expertiență de manager, organizator, economist, administrator dintre pretendenții la demnitatea de Primar și ar putea da un nou început de dezvoltare capitalei.

Alexandra CAN este un BUN specialist eurounionist! – este sloganul care o caracterizează. Alexandra Can este un primar de care are nevoie populaţia Municipiului Chişinău

Noi, PNL, am tot propus, am și participat la discuții, mese rotunde pentru identificarea unui candidat comun pentru aceste alegeri, așa vom face și pe viitor, mai ales în contextul alegerilor parlamentare. Pentru că situația a fost cum a fost, am decis să participăm la alegeri cu un candidat. Noi insistăm pe un dialog al entităților unioniste și europeniste.

PNL concepe aceste alegeri și cele parlamentare viitoare ca pe o oportunitate pentru promovarea orientării europene, prin înfăptuirea Reîntregirii naționale, deși guvernările europeniste au compromis obiectivul.

Reiterăm, și cu ocazia acestui scrutin, trei poziții de bază constante din Platformele electorale PNL, care rămân actuale:

– modernizarea localităţilor, prin fonduri europene obţinute și cu ajutorul României;
– descentralizarea reală a administraţiei publice locale, aplicarea principiului european al autonomiei locale;
– democratizarea actului de guvernare la nivelul comunităţilor, prin transparenţă, libera concurenţă, competitivitate, implicarea cetăţeanului în luarea deciziilor şi controlul societăţii civile.

Doar asemenea transformări vor desovietiza, decomuniza şi dekaghebiza societatea, fapt nerealizat din 1991 până în prezent nici la nivel central, nici la nivel local. Pentru aceasta se cere:

– împiedicarea ascensiunii forțelor prorusești antinaționale la guvernare;
– anchetarea uzurpatorilor puterii de stat, care au condus la oligarhizarea societăţii;
– aplicarea Conceptului-program de integrare concomitentă românească și europeană.

PNL vede depășirea problemelor prin crearea de condiţii favorabile extinderii clasei de mijloc — baza societăţii liberale; prin apropierea maximă dintre cele două state românești, redobândirea unităţii naţionaleromânești.

Acum, concret despre dna Alexandra CAN. Născută în Sireți-Strășeni, a absolvit Facultatea de economie la USM. A urmat perfecționări în management, economie, psihologie la Institutul Băncii Mondiale, a altor instituții, este expert în Advocacy, a avut stagieri în Franța. A evoluat treptat – cusătoreasă, control calitate, contabilitate, președinte sindicat, director general. A activat în administrația publică locală (șef direcție evidență repartizare a locuințelor), consilier orășenesc; consilier pentru reforme economice, contabil-șef la primul Minister al Economiei. Cunoaște mecanismul de evidență și gestionare a finanțelor, a fost consilier al ministrului economiei, consilier al prim-vicepremierului, șef direcție financiară și fiscal-bancară la Ministerul Economiei, Ministru al industriei și comerțului în Guvernul Ion Sturza. Activități de voluntariat – președinte al Asociației patronale din industria ușoară – APIUS, președinte Comisie de cenzori CCI, Past President Rotary International Chișinău. Vorbește patru limbi străine. A fost distinsă cu medalii și ordine ale ambelor state românești, inclusiv: Diploma de Excelență în Economie, Ordinul ”Gloria Muncii”, Ordinul Național al României ”Serviciu Credincios” în Grad de Comandor.

În plan politic, Alexandru CAN a fost mereu participantă la procesul politic luptând în tabăra reformatoare, liberală, proeuropeană și proromânească. Ca membru al PNL, a participat la campanii electorale. În 2009 a candidat pe lista MAE pentru funcția de premier.

Ca economist și manager, a demonstrat că poate transforma o întreprindere industrială din falită în una de succes.

Este o persoană neșantajabilă, integră, necoruptă și incoruptibilă. Are un discurs clar, deschis, univoc, ferm și convingător.

Este o persoană cu multă disponibilitate pentru dialog, negocieri și pentru identificarea unor soluții optime în situații dificile.

Și-a oferit mereu expertiza de bun manager și tinerilor veniți intempestiv în unele funcții, prea complexe pentru ei.

Este persoana care a promovat femeile și tinerii, care i-a sprijinit mereu pe reprezentanții vârstei a treia.

Alexandra CAN este un liant al societății, reprezentanți ai diferitelor etnii au încredere în aeastă personalitate.

În calitatea de candidat la funcția de Primar general al Chișinăului, poate fi o verigă între tinerii, care au condus cu dificultăți orașul, și tinerii care vor veni în a doua etapă a manifestării lor, ca o nouă clasă politică.

Are calități diplomatice, calități de lider, desfășoară o intensă cooperare pe linia profesională asociativă.
Alexandra CAN are prieteni și sprijinitori din rândul europarlamentarilor. Are foarte multe relații din partea unor profesioniști și administratori din primul stat românesc.

VOTUL PENTRU CANDIDATUL ALEXANDRA CAN ȘI PENTRU
PROGRAMUL ELECTORAL AL PNL ESTE UN VOT AL DEMNITĂŢII NAŢIONALE, AL VIITORULUI NOSTRU ROMÂNESC ŞI EUROPEAN

Comentarii

Lasă un răspuns