Mesajul reprezentanților PNL la un forum despre Unire

Un grup din cinci persoane de la PNL și două persoane de la Consiliului Unirii (Anatol Caraman, de la Asociația ”Tiras-Tighina”, Timotei Țurcanu, de la ”Turnul Dezrobirii Basarabiei”) am fost invitați la ”Forul” organizat de Sergiu Mocanu, președintele partidului Mișcarea populară ”Antimafie”, la o lansare, de fapt, a unui nou program propus de această entitate, intitulat ”Republica Unirii”.

Acțiunea a precedat congresul ordinar al partidului.

8DD4C858-E789-4FA6-9D6A-65BF35DA46B0CD105D6D-D3EF-462F-B647-146DDD7D4F61Am ascultat cu atenție și răbdare prezentarea făcută de Sergiu Mocanu, program care, desigur, vine să reitereze sau să completeze, să aducă noi viziuni sau noi interpretări viziunilor lansate în spațiul mediatic legat de ”cum e mai bine să se înfăptuiască Unirea”.

Sigur, în câteva ore, de la 12.00 până la 15.00, e greu să ai discuții, poți doar face o lansare și o prezentare, pot fi și intervenții scurte, pentru că mulți simpatizanți doresc să își spună opinia, dar, oricum, dacă e forum, noi am înțeles, având programe postate în spațiul virtual și chiar publicate în broșuri , că am avea ceva de spus.

De aceea, am solicitat cuvântul, dar s-a produs o confuzie tehnică și eu, personal, m-am văzut nevoită să deranjez pe la sfârșitul prezentării Programului, pentru a încerca să spun, sub presiunea timpului, măcar câteva cuvinte.

Noi, PNL, cei din Consiliul Unirii, vom analiza în liniște și fără agresivitatea pe care o simțim inexplicabil în jurul zisului program (că nu l-am avut din timp) și ne vom scrie opiniile. Până atunci, punctăm câteva lucruri.
1. Orice program îl poți promova dacă activezi intens.
2. Trebuie găsită mereu cheia cum să aducem basarabenii la convingerea că Reunirea cu România e singura cale justă pentru viitorul acestui teritoriu cu populația sa.
3. Ar fi bine să coagulăm forțele politice românești și să facem un program politic, programatic și electoral comun, privind ”Cum facem Reunirea”.

Până atunci, ne bucurăm că tot mai multe entități politice îmbrățișează, în ultimul timp, opțiunea și obiectivul politic al Unirii, căpătând, în sfțrșit, identitate politică. Asta, însă, deloc nu trebuie să însemne, din partea lor, atacuri vehemente la adresa celor care au avut curajul să devină unioniști declarați cu mult mai devreme. Riscând să mai supărăm ”dur” pe cineva (noi nu am înțeles de ce), postăm în poze DOAR Programul electoral scurt din 2014 al PNL.

Le dorim tuturor succes, curaj, tenacitate, sinceritate, consolidare.

Vitalia Pavlicenco

Comentarii

Lasă un răspuns