Conferința de presă a Convenției Euro-Unioniste

Convenția Euro-Unionistă, constituită pe 27 noiembrie la Chișinău, va participa la alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 și cheamă entitățile unioniste să se alăture structurii, astfel încât cetățenii, care optează pentru Unirea celor două state românești, să aibă reprezentanți în Parlamentul R. Moldova.

Fondatorii Convenției Euro-Unioniste au prezentat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, obiectivele viitorului bloc electoral.

„Primul motiv de a fonda această Convenție este problema existențială a românilor basarabeni. Făcând apel la toate partidele politice, am reușit, cu două partide și 15 entități, să constituim Convenția Euro-Unionistă, să venim cu o ofertă electorală la parlamentare, pentru ca electoratul românesc să aibă cu cine vota. Noi nu mai avem dreptul să lăsăm acest electorat de izbeliște să fie violat de oricine. Ieri, la Convenție, am fost peste 120 de persoane din Chișinău și întreaga republică. Prin Acordul comun aprobat, ne obligăm să îndeplinim obiectivele propuse”, a declarat Valentin Dolganiuc, unul dintre fondatorii Convenției Euro-Unioniste.

În același context, analistul politic Anatol Țăranu a menționat că deocamdată nu s-a decis în ce mod Convenția va participa la alegerile parlamentare. „Obiectivul strategic al Convenției este afirmarea și consolidarea identității românești. Convenția a luat decizia de a participa la alegerile parlamentare în calitate de entitate distinctă. Participarea la alegerile parlamentare este doar un instrument, unul dintre multiplele pe care vrem să le aplicăm. Noi nu avem listă, candidați, reieșind din faptul că în timpul apropiat Convenția își va extinde numărul de participanți. E vorba de persoane fizice și entități politice. Ulterior vom decide cine vor fi candidații care se vor regăsi pe listă și circumscripțiile electorale”, a precizat Țăranu.

Totodată, acesta a ținut să precizeze că această Convenție putea să nu apară, dacă reprezentanții blocului electoral „ACUM”, format din Partidul Platforma „Demnitate și Adevăr” și Partidul Acțiune și Solidaritate, coagulau toate forțele proeuropene și unioniste.

„După anunțul privind crearea Convenției Euro-Unioniste au apărut observații acide din partea unor persoane cu pufușor pe boțișor, care tot caută pete pe soare. Convenția nu este oponent politic pentru blocul „ACUM”, așa cum se vehiculează. Pentru noi, PPDA și PAS sunt aliați naturali. La o anumită etapă vom fi concurenți electorali și asta pentru că ei nu au putut coagula forțele proeuropene și unioniste”, a punctat reprezentantul Convenției Euro-Unioniste.

 

Comentarii

Lasă un răspuns