COMUNICAT DE PRESA: ”Pozitia BPC al PNL in context electoral – cu intirziere, dar se mai cauta solutii bune”

Luni, 19 august, a avut loc sedinta BPC al PNL. Au fost luate in discutie o serie de chestiuni acumulate in perioada de dupa alegerile parlamentare din 24 februarie, dar in special dupa luna iunie, cind a avut loc – tiris-grapis – alternanta la guvernare.

Membrii BPC au analizat situatia politica si au ajuns la doua decizii. Una este ca PNL ramine si dupa scrutinul din februarie intr-o opozitie extraparlamentara in raport cu o majoritate parlamentara dominata de o forta politica proruseasca. 2. PNL saluta faptul ca presa – atit cea mai afiliata fostei guvernari, cit si cea afiliata opozitiei de odinioara, ”incaputa” in prezent la guvernare, exceptind institutiile media asociate liderului socialist prorus – are o pozitie curajoasa si tinde sa fie obiectiva in oglindirea si analiza evolutiilor politice. Aceasta scuteste, in mare parte, PNL de a repeta lucruri evidente legat de alunecarea blocului rusoeuropenist ACUM spre haul pe nume ”inapoi, in niciunde”.

National-liberalii au constatat cu mult regret ca avertismentele PNL din campania electorala legat de noile dezamagiri ce vor surveni la scurt timp dupa votarea pretinsilor europenisti s-au adeverit, ca R.Moldova se indeparteaza de Europa, iar sistemul oligarhic este reacaparat de ”sistemul si regimul Dodon”, prin sprijinul – constient sau inconstient – al Blocului centrist ACUM.

BPC a discutat despre optiunile privind modul de participare la alegerile locale – impreuna cu Blocul UNIREA, de unul singur sau impreuna cu alte entitati politice. Marti, 20 august, are loc o sedinta a BU unde se va decide – desi deja foarte intirziat – daca si cum va proceda Blocul UNIREA. Dupa aceasta, BPC se va reconvoca pentru a lua decizii definitive legat de candidatul pentru Primaria Chisinau si de candidati in alte localitati.

National-liberalii au examinat invitatia avansata de unele entitati asociative si politice privind participarea la o actiune de solidaritate initiata pentru 23 august in fata Monumentului lui Stefan cel Mare. Manifestarea de protest si rezistenta este determinata de actul sfidator al dodonilor, preconizat pentru 24 august la adresa poporului nostru roman, intrat sub ocupatie bolsevica, sovietica, stalinista, comunista urmare a Pactului ruso-german criminal Stalin Hitler si a impartirii sferelor de influenta intre Marile Puteri dupa al doilea razboi mondial, cind teritoriul romanesc de dincoace de Prut a fost rupt prin rapt din Romania Mare. PNL a decis sa expedieze un mesaj de incurajare la participare a membrilor si simpatizantilor sai, insa membrii BPC si-au exprimat regretul pentru ca nu a fost invitat si in faza de organizare a evenimentului, respingind ideea sau impresia ca este invitat doar la mobilizarea unionistilor la asemenea manifestari de demnitate nationala.

Vitalia Pavlicenco, presedintele PNL, a prezentat o informare in legatura cu incriminarea tendentioasa si rupta de realitate, propagata de antiromani si antiunionisti in spatiul public la adresa familiei sale, neimplicate sub nicio forma in frauda bancara de proportii, analizata si de Raportul dubios Kroll.

BPC a decis sa convoace sedinta DPN pe 25 august, la Chisinau, in cadrul careia se va discuta despre alegerile locale, se va exprima pozitia PNL fata de momentul politic si se va stabili data congresului ordinar al partidului. Mandatul actualului presedinte si al Delegatiei Politice Nationale expira pe data de 25 octombrie a.c.

Biroul de presa al PNL

Comentarii