COMUNICAT de presă al PNL: BPC a fixat data Congresului al V-lea al formațiunii național-liberale din Republica Moldova

Joi, 24 octombrie 2019, a avut loc ședința Biroului Permanent Central al PNL, care a luat în discuție o ordine de zi incluzând mai multe chestiuni.

Cu patru ani în urmă, pe 25 octombrie 2015, a avut loc, la Chișinău, Congresul al IV-lea al PNL, care a oferit mandate de conducere pe patru ani structurilor colective nou alese ale partidului.

Cu ocazia expirării mandatului acestora, președintele PNL Vitalia Pavlicenco a convocat ședința BPC, în fața căruia a dat citire Declarației de încetare a exercitării atribuțiilor sale de președinte al PNL.

Urmare a acestei decizii a președintelui PNL, Biroul Permanent Central a luat hotărârile statutare care se impun, în baza delegării unor împuterniciri de către Delegația Politică Națională din 25 august 2019.

BPC a cooptat trei membri în componența biroului, echipa urmând să pregătească și Congresul al V-lea al PNL, fixat pentru 1 februarie 2020, când se vor împlini 13 ani de la constituirea celei de-a treia formule a PNL.md, după proclamarea Independenței.

Ion Calmîc, membru al BPC, și-a depus mandatul de Secretar General al PNL. El a fost ales vicepreședinte al PNL, după care membrii Biroului Permanent Central l-au desemnat președinte-interimar până la desfășurarea următorului congres, din februarie.

BPC a convocat ședința DPN pe 2 noiembrie 2019, ora 11.00, la sediul PNL, în care se vor discuta acțiunile care se impun în legătură cu desfășurarea Congresului al V-lea al PNL.

BPC, DPN, președintele-interimar și organismele de control ale PNL continuă să își exercite mandatul de interimat până la Congres.

De asemenea, BPC a examinat și decis sprijinul PNL pentru grupul de inițiativă în apărarea Muzeului victimelor represiunilor staliniste și deportaților, din Casa Armatei.

Toate deciziile BPC au fost adoptate cu o majoritate statutară, deși în discuții au fost exprimate, ca întotdeauna, și păreri contradictorii.

Echipa care va pregăti Congresul este deschisă oricăror discuții de coagulare a forțelor pro-vestice.

Serviciul de presă al PNL

Comentarii