BPC al PNL a discutat deciziile și acțiunile noii Puteri și a îndemnat Parlamentul să voteze Reunirea cu România (Comunicat de presă)

BPC al PNL a discutat deciziile noii Puteri și a îndemnat Parlamentul, într-o Declarație-Poziție, să voteze Reunirea cu România

Sâmbătă, 6 noiembrie, a avut loc ședința Biroului Politic Central al PNL, în noua componență, completată cu membrii aleși în ședința Delegației Politice Naționale din 10 septembrie.

S-a discutat despre deciziile și acțiunile noilor guvernanți, dialogul cu reprezentanți ai unor formațiuni politice în vederea consolidării partidei provestice extraparlamentare și pregătirea, eventual în comun, de alegerile locale, despre actele CEC, adresate partidelor privind Rapoartele financiare ale acestora, despre cotizații, precum și a fost dezbătut și adoptat textul unui document exprimând poziția PNL față de actualul moment politic și imperativele societății.

BPC a remarcat lipsa oricăror obiecții, somări sau atenționări la adresa PNL.md din partea CEC. Totodată, i-a încurajat pe membrii PNL să achite cotizațiile, prioritar prin transfer, reducând mărimea cotizației membrului BPC până la 200 de lei, având în vedere criza generală a societății.

BPC a încurajat continuarea dialogului cu reprezentanți ai altor entități – politice și asociative – în perspectiva cooperării în scrutinele viitoare și pentru promovarea obiectivelor politice ale PNL, în cadrul obiectivelor generale provestice.

Urmare a discuțiilor îndelungi pe marginea deciziilor guvernanților în noul context economic, agravat de criza energetică și sanitară, BPC a adoptat textul unei Declarații-Poziții privind acțiunile Puterii și imperativul Reunirii cu România.

Chișinău,
6 noiembrie 2021

Comentarii