CANDIDAT LA PRIMĂRIA CAPITALEI: BANUL VINE ODATĂ CU EXPERIENȚA

Candidatul Partidului Național Liberal (PNL) la funcția de Primar general al mun. Chișinău, Alexandra Can, vicepreședinte al formațiunii susține că, în viața a avut noroc de oameni buni în jurul său, care au crescut-o și învățat-o.

După cum informează TRIBUNA, în emisiunea „Fără Măști” de acum câțiva ani, Alexandra Can a declarat că, tot ce are ea astăzi – azi îi aparține, dar este a cuiva în trecut.

„Eu am avut noroc de oameni buni în jur care m-au crescut, m-au învățat. Am venit și eu o elevă din sat, am intrat cu alți colegi, lucrând cusătoreasă. Am avut noroc de oameni buni, care au văzut, probabil, că m-am născut deodată cu ceva. Fiind aproape eminentă în școală, am venit să lucrez pentru că nu puteam să-mi permit să fiu studentă. Eram o familie cu 5 copii și ne-a crescut mama, tata a murit foarte devreme. A fost invalid de război și ne-a părăsit, ne-a lăsat să ne găsim rostul vieții, probabil așa a fost dat de Dumnezeu. Vreau să vă spun că numai oamenii ne-au ajutat, nu am avut rude suspuse, nu a avut cine să-mi întindă o mână de ajutor. Așa am încercat să răzbat prin viață, datorită oamenilor care au fost în jurul meu”, a punctat ea.

Alexandra Can a spus că, omul nu trebuie să uite viața prin care a trecut. „Eu am trecut printr-o viață foarte grea, plină de surprize, încercări. Am avut deprinderea de mic copil să stau pe banca din spate, când cei cu familii asigurate, erau promovați, cu toate că eu eram mai bună. Am văzut această nedreptate de mică și acea lecție mi-a rămas pe viață, ca să dau șanse egale celora din jurul meu. Să stimulezi ce e mai bun, munca mai bună, să nu merg pe promovări de persoane care o merită mai puțin. Este o experiență foarte proastă promovarea pe principii de rudenie, cumătrism. Eu nu am acceptat așa ceva niciodată. Vreau să vă spun că nici o rudă, nici un nepot nu am promovat, chiar având funcție și în Guvern”, a precizat Can.

Alexandra Can a mai dezvăluit că atunci când a ajuns ministru, toată lumea a primit doar o singură întrebare. „Eu sunt noul vostru ministru, vreau să știu dacă vreți să lucrați cu mine?! Și atunci Marcel Răducan (ex-ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor – n.r.) a zis: abia așteptăm, dna ministru. I-am acceptat pe toți. Adevărul este că am luat și un termen de două luni să văd cum se vor manifesta lucrând alături și le-am spus de acest termen. Avem două luni să încercăm. E bine că voi vreți să lucrați cu mine, dar trebuie să mă convingeți că eu pot lucra cu voi”, a spus Can.

În același interviu, ea a recunoscut că, oferte de servicii au fost, dar nu a acceptat. „Pentru că așa am fost educată, crescută și am mers pe o altă cale. Pe mine nu m-a interesat banul, pe mine nu m-a interesat cantitatea lui, nu m-a apucat boala banului niciodată. Am știut că trebuie să muncești, dacă ai experiență, nu e nevoie să bagi mâna în buzunar străin. Banul vine odată cu experiența”, a dezvăluit Can.

De menționat că, Alexandra Can a fost ministru al Industriei și Comerțului în perioada 12 martie – 12 noiembrie 1999.

Andriana Cheptine

http://tribuna.md/2018/04/25/candidat-la-primaria-capitalei-banul-vine-odata-cu-experienta/

Comentarii

Lasă un răspuns