Daca nu poate conduce, Filat trebuie sa plece

Astazi, la ora 11.00, la Info-Prim Neo, PNL a oferit o conferinta de presa, in care si-a prezentat atitudinea fata de ultimele evenimente.

Pozitia PNL fata de Mesajul lui Vlad Filat din 12 iulie 2011

Actualul premier este incapabil sa conduca un Guvern de coalitie

Partidul National Liberal a avut mereu o pozitie activa fata de evolutiile societatii. Ne-am expus curajos si principial viziunile asupra deciziilor importante ale guvernantilor – si in perioada comunista – 2006-2009, si in perioada postcomunista, incepind cu anul 2009.

Biroul Permanent Central al PNL a hotarit ca PNL sa onoreze invitatia la consultarile premierului moldovean. Ne-am expus consideratiile si inainte, si dupa consultari. Iar acum ne spunem parerea despre Mesajul lui Vlad Filat, rezultat, dupa cum sustine, din consultari.

Declaram, din capul locului, ca aceste consultari trebuiau sa aiba loc intre liderii AIE si ceilalti membri reprezentativi ai societatii, in fata presei libere, pentru ca democratia se deosebeste de comunism prin dialog si transparenta. Daca se adopta un asemenea format, credem ca Mesajul lui Filat avea sa fie un angajament al AIE-2 in fata societatii privind aliantele postelectorale din teritoriu si agenda reformelor prevazute in Programul Aliantei.

Dar am auzit cu totul altceva. Vlad Filat ne-a prezentat un Mesaj ce demonstreaza ca nu e capabil sa conduca un Guvern de coalitie, care inseamna toleranta, rabdare, dialog, transparenta, fermitate si principialitate. Orice dislocari, in actuala situatie, coroborate cu pozitia PCRM si a unui Voronin tot mai obraznic, pot insemna coalitii monstruoase, pe care le-am mai vazut in Republica Moldova, cu readucerea comunistilor la putere, ceea ce ar inchide pentru cetatenii din Republica Moldova orice perspectiva de europenizare.

Iata cum apreciem Mesajul lui Vlad Filat:

1. Noi am vazut un Vlad Filat mai curind in ipostaza unui analist politic incepator, dar informat, tocmai bun de talk-show-uri, dind note activitatii altora, nu si propriei activitati.