Daniela Petrov: ”PNL a fost dintotdeauna – cum îmi place să zic -, un partid ce a tăiat ca în varză și și-a păstrat verticalitatea”

CIMG6526Dragă Daniela, sunteți o tânără cu o poziție clară, unionistă, v-ați inclus în activitatea OT Leova a PNL, făcând parte din exact generația care ar trebuie să aibă o singură patrie – România. Cât de reală crezi că este realizarea acestei aspirații?

Reacția tinerilor, aș zice, e bună, doar că ar trebui să se lucreze cu noua generație, tinerii să comunice mai mult, să cunoască adevăratele valori ale neamului care, cu părere de rău, nu le-au fost făcute cunoscute de către școală . Dar le-au fost făcute cunoscute ideile eronate ale profesorilor prin așa-zisa ”istorie integrată”, pe care am avut și eu nenorocul să o studiez. Sau unele idei mai greșite ale părinților-martori ai unui regim crud, ce nu a făcut decât să șteargă totul ce înseamnă valoare națională. Părinții, poate, din neștiință sau din frica insuflată din trecut, le-au transmis copiilor idei dăunătoare, însă tinerii sunt o forță nouă, puternică, și eu cred că, prin unirea forțelor noastre, a tinerilor, Actul Unirii poate deveni realitate.

Care este acum reacția tinerilor din provincie față de mesajul unionist, în ce măsură ei pot fi coagulați într-o forță care să contribuie la apropierea Unirii?

Am fost ferm convinsă dintotdeauna că reîntregirea Patriei noastre, România, este o aspirație CIMG6523realizabilă, însă grea. Zic astfel, deoarece prezența unor circumstanțe nefavorabile si a unor oameni orbiți de prostia altora, face ca acest vis al nostru, al românilor de pretutindeni, încă să fie amânat. Însă o amânare nu înseamnă o decizie definitivă, de aceea, aș zice că orice lucru mare începe și se face cu pași mici.

Sunteți și studentă, care sunt acum preocupările de bază ale tinerilor studioși?

Da sunt studentă la medicină, preocuparile tinerilor sunt diverse, dar cele de bază sunt studiile, fiindcă studiile bune aduc, la rîndul lor, roade bune, tinerii se preocupă și de ceea ce se întâmplă în societate, pentru că, nefiind la curent cu viata politică, economică, culturală și socială nu te poți dezvolta și nu poți evolua. O alta preocupare majoră este viitorul statului, dacă se va putea angaja în cimpul muncii fiecare și cu ce salariu, încât să nu fim nevoiți să ne părăsim baștina.

Ai participat la acțiunile unioniste din Chișinău. Cum apreciezi rolul lor pentru încurajarea Leova1tinerilor să fie mai activi în obținerea unui viitor românesc sigur prin reîntregirea cu România?

Am avut plăcerea și bucuria să iau parte la diferite acțiuni unioniste, alături de foarte multi români basarabeni ce cunosc mândria de neam, istoria, adică – inimi de români ce tânjesc dupa reîntregirea națiunii. Acțiunile de acest fel sunt benefice pentru încurajarea tinerilor și, dupa cum am mai zis, cu noua generație trebuie să se lucreze, încât aceștia să vadă adevărul și curaj. Acțiunile de acest fel sunt doar binevenite, pentru obținerea unui viitor sigur prin reîntregirea cu România.

Care sunt posibilitățile de mobilizare a tinerilor în Leova pentru PNL?

PNL a fost dintotdeauna – cum îmi place să zic -, un partid ce a tăiat ca în varză și și-a păstrat verticalitatea. Ideea unionistă e văzută uneori într-o aură mai puțin bună și acest lucru se întâmplă din neștiință chiar și în rândul tinerilor, însă tinerii din Leova au fost dintotdeauna receptivi și deschiși adevărului. Nu înzadar îi avem pe frații Teodorovici, leoveni, Dumnezeu să-i odihnescă, oameni cu dragoste de neam și care au cîntat permanent durerea basarabenilor de a fi orfani de Patria-mama, așa că ajung să conchid că posibilitățile de mobilizare a tinerilor din Leova pentru PNL e majoră și – cum am mai menționat – lucrurile mari se fac cu pași mici. Așa că să ne ajute Dumnezeu.

Comentarii

Lasă un răspuns