Declarația DPN a PNL în legătură cu alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014

De la refondare, în a treia formulă, în anul 2006, PNL a promovat integrarea europeană a celui de-al doilea stat românesc prin instrumentul Uniunii Interstatale Republica Moldova-România, când primul stat încă nu devenise membru al UE. După aceasta, PNL a continuat să militeze pentru obiectivul unionist, ca cea mai scurtă cale de accedere în NATO și UE, – prin Statutul ce consfințește aspirația sacră de unitate națională a românilor.

PNL este format din oameni curați, curajoși și cinstiți, care nu au colaborat cu structuri oculte antinaționale. O asemenea echipă prezintă un pericol evident pentru partidele corupte, cu interese meschine și de înavuțire, ce și-au aruncat întreg arsenalul în lupta electorală, în scopul de a se menține la Putere și de a nu admite accesul în Legislativ al partidelor care au demonstrat verticalitate națională. Condițiile create în alegeri de către oligarhi nu au cadrat cu ideea egalității concurenților electorali, fapt la care a contribuit din plin și presa controlată.

PNL a participat la două scrutine parlamentare cu listă proprie. Acum, în 2014, i-a avut candidați pentru Parlament și pe cei mai activi membri ai Consiliului Unirii. Din păcate, o serie de factori – pe lângă cei menționați – au favorizat grupările ce nu agreează românismul, la fel ca și toate instituțiile statului, ”motivate” de menținerea vectorului european, identificat – abuziv și nedrept -, doar cu grupările corupte de la guvernare.

PNL a propus, înainte de alegeri, diverse blocuri electorale, însă potentații zilei și sateliții lor au preferat deturnarea rezultatelor votării și redistribuirea celor 16 la sută din opțiuni, exprimate, practic, împotriva guvernării. Pe puțini îi interesează adevăratul rezultat al alegerilor, sacrificat pe un altar fals proeuropean, în favoarea celor ce nu sunt promotori ai integrării europene, ci ai regimului vicios din societate.

PNL rămâne fidel obiectivului unionist – unicul de natură să ne scoată din depresia social-politică ce a condus la absenteismul de protest contra celor ce au dirijat societatea în ultimii cinci ani.

Totodată, în preajma alegerilor locale, dar, eventual, și a unor alegeri anticipate, național-liberalii răspund apelurilor de consolidare a forțelor naționale și îndeamnă partidele ce nu depind de grupările oligarhice și se pretind naționale, la un dialog responsabil, pentru consolidarea segmentului unionist – unicul ce propune curajos scurtarea drumului spre UE prin unificarea cu România și unicul ce poate conduce la fortificarea unui PNL ce nu va deveni niciodată clona partidelor corupte de la guvernare.

Delegația Politică Națională a PNL,

Chișinău, 13 decembrie 2014

Comentarii

Lasă un răspuns