Declarația PNL din Republica Moldova în legătură cu alegerile prezidențiale din România

sigla_butonlPartidul Național Liberal din stânga Prutului salută mobilizarea nemaivăzută a românilor moldoveni în turul doi al alegerilor prezidențiale din România, chiar dacă s-au implicat partide parlamentare corupte ce acceptă, totuși, poziția național-liberalilor, că ”integrarea în Europa se poate face doar prin România”.

Spre deosebire de acum 10-15 ani, când românii moldoveni se temeau să se apropie de Ambasada României, ca să nu fie persecutați pentru vot, recenta prezența la urne arată că procesul de reunificare românească se produce, că basarabenii sunt tot mai conectați la spațiul românesc, în care trebuie să ne integrăm pentru omogenizarea românească și europeană. Aceasta se datorează conștientizării identității naționale românești și a apartenenței la Țara noastră, România, indiferent de șantajabilitatea și de frica de Rusia a liderilor formațiunilor politice ce mai guvernează la Chișinău.

Toți basarabenii, care au mers pe 2 și 16 noiembrie la urne – acasă sau peste hotare -, alături de românii din dreapta Prutului, au votat candidați ai partidelor cu mesaje unioniste. De aceea, învingătorul Klaus Iohannis va avea onoarea să îi unească pe toți românii, să fie Președintele tuturor, fără impulsuri nedemocratice, să nu uite de aspirația de unitate națională, de reunificare a celor două state românești, așa cum au făcut-o germanii.

Cancelarul german Angela Merkel a spus: ”Reunificarea Germaniei pe cale paşnică poate fi un model pentru rezolvarea actualelor probleme din Europa. Noi, cei din Germania, nu le putem refuza altora ceea ce am primit noi prin reunificare – libertatea de a ne decide singuri viitorul”.

PNL din R.Moldova a adresat anterior două scrisori Cancelarului german Angela Merkel, pentru ca, împreună cu Președintele Putin, să desfacă ce au făcut autoriii monstruosului Pact Molotov-Ribbentrop, să accepte lichidarea de facto a consecințelor criminalei înțelegeri, care a rupt Basarabia de la România. Klaus Iohannis ar putea contribui plenar la realizarea acestui deziderat, Unirea fiind noul Obiectiv Național al clasei politice românești.

Victoria liderului PNL din dreapta Prutului, etnic german, demonstrează că România este un stat cu adevărat democratic, unde oricine, indiferent de naționalitate, religie, convingeri, poate fi ales și în cea mai înaltă funcție în stat.

PNL salută mesajul Patriarhului Daniel conform căruia, ”în istoria poporului român, ca raspuns la rugaciunile sale pentru a dobândi libertatea și unitatea națională, adesea Dumnezeu a lucrat chiar și prin oameni străini de neamul nostru. De pilda, Romania Mare s-a realizat mai ales și prin conducatori ai României ca Regele Ferdinand și Regina Maria, care nu aveau deloc sânge românesc în venele lor”.

PNL din Republica Moldova îi urează PNL din România să își regăsească, prin această victorie, identitatea politică și ideologică proUnire, după colaborarea cu PSD și după unificarea cu partide din zona liberal-democrată și populară, pentru a deveni principalul partid ce va avansa spre refacerea unității naționale, urmând exemplul legendarilor național-liberali, fondatorii celui mai vechi partid din România, care a înfăptuit Marile Uniri.

Chișinău, 17 noiembrie 2014

Comentarii

Lasă un răspuns