Declarația PNL privind rezultatele primului tur al alegerilor locale noi pentru Chișinău

Duminică, 20 mai, a avut loc primul tur al alegerilor pentru funcția de Primar al Municipiului Chișinău. La scrutin a participat și reprezentantul PNL, care, din păcate, a întrunit mai puține voturi, deși Alexandra CAN este o persoană competentă, profesionistă, integră, de esență politică eurounionistă.

Cetățenii au preferat, așa cum au procedat în ultimele scrutine, să facă mai curând uz de votul util pentru persoanele cotate, prin diferite sondaje – mai obiective sau mai puțin obiective -, drept ”candidați cu șansă”. Cu toate că, de fapt, această abordare a votanților s-a arătat greșită când constatăm nivelul de degradare politică și social-economică, în care a ajuns al doilea stat românesc.

Rezultatul voturilor exprimate în primul tur au decis desfășurarea turului al doilea, în care va participa un reprezentant al partidei europeniste și un reprezentant al forțelor socialiste de stânga, orientate spre spațiul eurasiatic și contestând vectorul prooccidental al populației majoritare românești de dincoace de Prut.

Partidul Național Liberal, care a optat mereu pentru coagularea forțelor eurounioniste, prin dialog și convenirea asupra unor proiecte comune și durabile, care a participat, în lunga sa existență de după destrămarea spațiului sovietic, la diferite proiecte politice, își exprimă încrederea că votanții din Municipiul Chișinău vor ieși masiv la votare, cu mult mai mulți decât în primul tur, conștientizând pericolul revanșei politice proruse la conducerea Chișinăului.

În acest sens, PNL îi îndeamnă nu doar pe cetățenii care au votat pentru candidatul național-liberal, dar pe toți locuitorii Municipiului Chișinău să iasă în turul doi și să voteze pentru candidatul proeuropean Andrei Năstase, sperând că el va rămâne mereu și ferm pe calea provestică în activitatea pe care o va desfășura în funcția de Primar General al capitalei celui de-al doilea stat românesc.      

Chișinău, 21 mai 2018

Comentarii

Lasă un răspuns