După zece ani de Președinție, Băsescu spune că e totul pierdut în R.Moldova, iar gura îi scapă adevărul despre PNL.md (video)

Ne mai reproșează unii că de ce ne luăm de Traian Băsecu în articole și pe la România TV. Da, îl criticăm. Noi nu îl vedem cu ochii celor manipulați. Am scris mai multe în articolele anterioare. Iată însă și dovada pe care însuși Traian Băsescu și-o aduce în sprijinul ideii că nu a făcut multe din ce putea și trebuia să facă, în calitate de Românul nr.1 cât a fost Președinte – ca să nu declare, după zece ani de mandat, că ”E totul pierdut pentru noi acum în Republica Moldova”.

Practic, el a avut un comportament fără discernământ, fără analiză, fără proiecte și planuri, discriminatoriu și festivist, care a condus la raportul de forțe dezastruos, rezultat după 30 noiembrie. Cât făcea dacă, cel puțin, depunea eforturi să coaguleze ce se mai putea coagula pe dreapta, printr-un îndemn politic și de imagine, cu autoritatea sa, în fața celor care l-au tot votat, pentru a nu reveni socialiștii și comuniștii masiv în Parlament. E cel mai mare eșec al Sistemului românesc din timpul lui Băsescu și cel mai mare eșec personal în raport cu basarabenii cărora le-a tot vorbit, steril, de Unire. Nu mai spunem că noi, Consiliul Unirii, am fost la Cotroceni, în regim discret, și am vorbit despre asta, nu am fost înțeleși și ne-am întors extrem de dezamăgiți, dar acum Băsescu spune exact ce le-am zis noi la Cotroceni. Paradoxal, când Băsescu vorbește după minutul  al 5-lea spune exact ce trebuia să facă, – ”să se depună eforturi să intre și PNL la guvernare”, după care ”se corectează” și spune ”PL”. Gura sa adevăr grăiește, dar mintea…

Unicul lucru bun pe care l-a făcut este ancorarea puternică a României în spațiul euroatlantic, în special sub aspectul securității României și a Republicii Moldova. În rest – interese înguste, populism, interese de ”agricultor” pe pământuri încă nelămurite ca proveniență, în timp ce o singură dată nu a ieșit la microfonul de la Cotroceni să pună presiune pe Mafia Retrocedărilor, ce manipula averile și bunurile românilor confiscate de regimul sovietic și comunist… Păcat și rușine.

Vitalia Pavlicenco

http://www.flux24.ro/video-basescu-am-pierdut-moldova-rusia-nu-se-va-opri-pana-cand-nu-controleaza-tot-sudul-ucrainei-pana-la-gurile-dunarii/

TRAIAN BĂSESCU: ”Rusia nu se va opri până când nu controlează tot sudul Ucrainei până la gurile Dunării. Acest tandem Crimeea-Gurile Dunării îi fac stăpânii Mării Negre, a declarat fostul președinte, Traian Băsescu, invitat la emisiunea „X-press”, difuzată de B1Tv, despre situația critică în care se află regiunea de lângă România, explicând că Rusia nu se va opri până nu va cuceri sudul Ucrainei.

Acum este totul pierdut pentru noi în Republica Moldova, a mai spus Băsescu.

Fostul șef al statului a explicat că Vladimir Putin este un om inteligent, dar inflexibil.

„Am avut două întâlniri oficiale. Una la Moscova și una la București. Și am avut discuții între patru ochi, alte trei, sau patru, la summit-ul la care participa și  România și Rusia. Nu cred că am avut discuții mai scurte de 30-45 de minute.E un om inteligent și extrem de inflexibil pe ce crede despre Federația Rusia și obiectivele ei. E extrem de inflexibil”, a explicat Băsescu.”

Comentarii

Lasă un răspuns