”Ghimpu – hoț politic și gropar al Unirii. Pretinsul unic român fidel și veritabil patriot, este de fapt, cel care a bătut în cuie capacul la sicriul Marii Uniri. Prezentarea dovezilor”.

Caraman-conf.presahttp://www.infotag.md/arhiva-video-ro/

Anatol CARAMAN: Bună ziua, vă mulțumesc pentru că ați dat curs invitației noastre de a veni la conferința de presă. Eu sunt președintele AVR-1992 ”Tiras-Tighina”, colonelul Anatolie Caraman. Sunt aici cu Victor Zugravu, președintele Asociației Solidaritate”, Sergiu Lașcu, președintele Asociației Tineretului Național-Creștin.

Tema conferinței de presă de azi este ”Ghimpu – hoț politic și gropar al Unirii. Pretinsul unic român fidel și veritabil patriot, este de fapt, cel care a bătut în cuie capacul la sicriul Marii Uniri. Prezentarea dovezilor”.

Îmi este foarte greu și nu îmi puteam imagina că Mihai Ghimpu și nepotul său Dorin Chirtoacă ne vor trăda și umili, că vor da peste cap totul ce am făcut noi, sutele de mii de oameni, care suntem pentru întregirea neamului românesc. Nici eu personal, nici echipa ”Tiras-Tighina” nu înțelegem de ce suntem cu toții zombificați de prostia și manipularea cu sperietoarea (pugalo) ”că vor reveni comuniștii la putere”. Adică, sub această frică, noi, toți, a trebuit să tăcem cinci ani în privința aflării la guvernare a lui Ghimpu și alți opt ani în privința lui Chirtoacă. În realitate, se încearcă astfel – și în campania electorală actuală – să ne facă ascultători, cuminți, supuși, ca să îi aleagă lumea iar pe hoți.

Ne-a trezit bădărănismul lui Ghimpu, care a revoltat foarte lume. În prezent, pe Youtube găsiți filmul ”Basarabia – 200 de ani de străinie”. Parcă ar fi un film bun. Însă culmea nebuniei constă în faptul că Ghimpu, pe parcursul guvernării, a făcut altceva decât conținutul filmului. (Vom da în continuare explicații cu probe.) În film, și-a montat merite și fapte pe care el cu nepotul nu le-au înfăptuit. Aceste fapte în film sunt arătate pentru imagine electorală, ca luptători pentru cauza națională, pentru Marea Unire, în scopul de a fi votați de electoratul proromân. În film, însă, sunt furate și montate imagini de la Marșul de comemorare a victimelor celor 200 de ani de ocupație a Basarabiei din 13 mai 2012, care a început în Piața Marii Adunări Naționale și a continuat spre Ambasada Rusiei și Teatrul de vară.

Juridic, Marșul a fost organizat de AVR-1992 ”Tiras-Tighina”, dar ne-au ajutat componentele Consiliului Unirii – Partidul Național Liberal (V.Pavlicenco), Partidul Național Român (V.Ciubotaru), Asociația Tineretului Național-Creștin (S.Lașcu), Forul Democrat al Românilor (N.Dabija), Asociația ”Solidaritate” (V.Zugravu, V.Chiriac) și alte entități. Ne-au acordat un ajutor considerabil colonelul Ghenadie Cosovan și colonelul Mihai Lașcu.

Cu mare recunoștință menționăm că am fost ajutați și de comisarul-adjunct al Municipiului Chișinău, Silviu Mușuc, de ofițerii operativi și de toți polițiștii care au apărat ordinea de drept în timpul deplasării pe traseu.

Mihai Ghimpu, lipsit de modestie, împreună cu cei care l-au servit, au montat în filmul amintit fruntea coloanei de la Marșul din 13 mai 2012, ora 14.30, cu icoana Maicii Domnului, cu grupul de portdrapele și banerul Consiliului Unirii ”200 de ani de ocupație. Ajunge!”, alte imagini de la Marș, cum ar fi grupul de veterani AVR-1992 ”Tiras-Tighina” cu președintele Filialei Cimișlia, Gheorghe Balaban. AVR-1992 ”Tiras-Tighina” i-a invitat pe ambii pretinși ”eroi ai neamului”, Ghimpu și Chirtoacă, să participe, dar au refuzat, motivul fiind că cei care – în 1992 și până în prezent – apărăm interesul național, nu avem un nivel social corespunzător pentru ei, care ne consideră pe noi nimicuri. În pofida atitudinii negative din partea lui Ghimpu și Chirtoacă, am organizat la 16 mai 2012 un nou Marș de la Clădirea ”Sfatul Țării 1918”, în prezent Academia de Arte, până în PMAN, împreună cu Forul Democrat al Românilor, și PNL, unde ne-am unit cu mitingul de comemorare al lui Ghimpu și Chirtoacă, cei care au vorbit în fața oamenilor aduși de Consiliul Unirii. Pentru a demonstra că suntem mulți și uniți, că Dodon, Șelin și Voronin nu prezintă pentru noi pericol, la fel ca nici sperietoarea lor de a schimba Tricolorul sfânt pe cârpa murdară cu roșu și albastru.

Provocatorul Ghimpu s-a apropiat de noi și ne-a zis umilitor și înjositor; ”Bine, bine că ați venit la mine!” De parcă PMAN este personal al lui Ghimpu, de parcă și acțiunea i-ar fi aparținut. Nu am reproșat, am organizat coloana, ca să participăm la comemorare. Ghimpu l-a invitat la tribună numai pe Nicolae Dabija, iar președintelui AVR-92 ”Tiras-Tighina” i-a spus: ”Tu păzește ordinea, stai aici”. Dar, de fapt, era normal să demonstreze respect și recunoștință față de toți manifestanții.

Astfel, conținutul filmului ”Basarabia, 200 de ani de străinie” evocă ocupația și Unirea Basarabiei cu Patria-mamă România-mamă – adică, Basarabia să nu mai fie străină. Însă, pe parcursul aflării lui Ghimpu în Parlament, el a demonstrat numai prostii antinaționale.

De exemplu, Ghimpu a acordat un interviu video ziarului Komsomolskaia Pravda, în care a declarat că demult este bătut în cuie capacul la sicriul Unirii și că Marea Unire nu se va mai face niciodată.

În permanență, în diferite emisiuni TV, unde apare, Ghimpu repetă aceeași prostie antinațională. Avem copiile video și scrise, criticate și de lideri de opinie, cum ar fi, de exemplu, Constantin Tănase de la ”Timpul”.

În ceea ce ține de Marea Unire, în relația Ghimpu-Chirtoacă și Bucureștiul, aici ei sunt meșteri buni. Îi prostesc și îi mint pe cei din România, declarând, în diferite filmulețe, că ar fi pentru reîntregire, în timp ce acasă spun că Unirea nu va fi. Astfel, într-un film despre Chișinău, Chirtoacă apare cu mesaje unioniste pe fundalul imaginilor de la manifestarea de 1 Decembrie 2013, numită ”În CercUnim Guvernul”, organizată de Platformele Acțiunea-2012 și Consiliul Unirii, la care nu a participat și la care nu a contribuit cu nimic. Mai târziu, apare un filmuleț făcut de Adevărul.ro despre manifestările unioniste de la Chișinău, unde, iarăși, prin manipulare, apare Chirtoacă drept pretinsul ”principal unionist”, în timp ce în film se vorbea despre manifestările proUnire organizate de unioniștii din Consiliul Unirii și Acțiunea-2012. Astfel, ne întrebăm e ce se întâmplă aceste manipulări și neadevăruri? Să fie la mijloc cârdășii, urâte de tot, ori spălare de bani ai Statului Român?

Nu mai spunem de marea împărțire de bunuri publice, ce are loc de o vreme cu succes, între PL și PCRM, fiind vorba de sedii, terenuri și altele. Și asta după ce Ghimpu a zis că nu va coopera niciodată cu foști nomenclaturiști și comuniști, după ce s-a plimbat cu elicopterul pe de asupra moșiilor lui Voronin. Doar show și populism de prost gust pentru naivi.

Plagiatorii de idei și hoții de acțiuni și muncă străină, precum tandemul Ghimpu/Chirtoacă, sunt cei care, pe parcursul mandatelor, nu au făcut nimic, iar în prezent țipă în presă că toți din jur sunt trădători, dușmani și că le-au stricat partidul. În realitate, Ghimpu nu a avut niciodată niciun partid. Partid nu înseamnă numai Statut, ci și o echipă devotată, pentru atingerea unui scop nobil, în frunte cu un lider priceput la treburi de stat, cu un nivel de cunoștințe teoretice și practice. Ghimpu nu cunoaște această definiție simplă. Cadrele numite în posturi de mare răspundere nu au făcut față funcțiilor în stat. Ministrul Vitalie Marinuța, prin scandalul cu vinzarea de armament Armeniei, aflate în război cu Azerbaigeanul, stat care ne este prieten și susținător economic și politic, ne-a băgat în conflicte externe și a slăbit capacitatea de apărare a statului. Tot Marinuța vindea din rezerva Armatei Naționale tehnică specială și camioane militare noi, cu un parcurs de numai 400-700 de kilometri – cu genericul ”podarkă de la ministru”.

Pentru aceste fapte, Ghimpu l-a răscumpărat cu gradul de general, încălcând grav legea nr.1244, din 18.07.2002, capitolul 2, art.15 – Acordarea gradelor militare rezerviștilor.

Ghimpu îi putea acorda numai gradul de colonel și punctum. Aici mai dezvăluim un secret – la 21 aprilie 2010, orele 17.30, din inițiativa și la insistența AVR-1992, ”Tiras-Tighina”, cu susținerea altor asociații, președintele I.O.Ghimpu a fost silit să se întâlnească cu un grup mare de veterani de război-1992. Marele secret este ascuns în întrebarea numărul 5 de la întîlnire ”Numirea cadrelor de miniștri”. Atunci l-am infrmat aproape în șoaptă despre sarcina lui V.Marinuța în PL – ”să distrugă partidul din interior”.

V.Marinuța ”s-a descurcat” de minune cu această sarcină – scandalul a fost public, murdar și urât de tot. Ghimpu atunci ne-a răspuns: ”Lăsați voi intrigile voastre, că eu știu pe cine și la ce funcție am numit!”

Și noi l-am lăsat în pace pe Ghimpu, să facă prostii. Exemplul de neuitat cu Pădurea Domnească, unde răsfățații momentului au ucis un om. În toate pădurile avem o bătaie de joc la adresa naturii, dar aici au dat de belea. Scandal public. Stăpânul pădurilor era, așa cum știți, Ghimpu.Au fost scandaluri și la construcția drumurilor.

Nepotul Chirtoacă este de 8 ani primar de Chișinău. AICI ESTE O CATASTROFĂ TOTALĂ. Totul e cufundat în corupție, administrația Primăriei e înglodată în scheme de furt, cu delapidări în proporții deosebit de mari.

Toate acestea se întâmplă din incompetența, neprofesionalismul și iresponsabilitatea primarului Chirtoacă, cel care nu a reușit sau nu a dorit să asigure funcționalitatea necesară a administrației Primăriei. Majoritatea cadrelor în posturi-cheie sunt numiți cu încălcarea legii. Și componența consilierilor municipali PL trezește mari dubii. Un exemplu neobservat, năstrușnic și trecut sub tăcere este cel al personajului, plin de Gloria nebuniilor, consilierul municipal Chișinău PL Vadim Cojușneanu. Pe scurt: acest Cojușneanu, în anul 2002, a fost amnistiat de către Președintele Voronin – suspendat de la răspundere penală. A fost primit în PCRM, a fost membru al Comitetului Central al PCRM, în 2007-2012 devine consilier municipal Chișinău pe lista PCRM, decorat de Voronin cu două Ordine – Credință Patriei clasa III și clasa II, șef al Întreprinderii Municipale „Combinatul servicii funerare”, 2005-2013, consilier municipal Chiținău pe lista PL 2012-2015. În prezent, conduce ședințele Consiliului municipal, decorat și de Ghimpu cu încă un ordin – ”Credință Patriei – clasa I”. Și Voronin, și Ghimpu l-au decorat – pentru care merite?!?!?! Cu așa cadre nu poți avea rezultate positive în Primărie. Să ne mai întrebăm oare de ce Voronin îl apreciază atât de mult pe Ghimpu?

Președintele Ghimpu a mai acordat grade de general:

1.Colonelului Iurie Cheptănaru, ex-ministru-adjunct de interne, este un bun profesionist, dar a fost certat cu legea în exercițiul funcției și are viziuni proruse.

2.Colonelului Igor Bodorin, ex-directorul Serviciului Pază de stat, care l-a slujit cu multă credință pe Voronin. Ca profesionist are un nivel de pregătire mijlociu, dar educa în mod direct efectivul spre orientarea ruso-asiatică. Bodorin nu a putut asigura securitatea Parlamentului, în care a dispărut Declarația de Independență, documentul numărul unu în stat, pe care tare se mai laudă Ghimpu că a votat-o.

3.Colonelului Vasile Dragomir, ex-ministru-adjunct, ex-comandant al trupelor de interne, numit în această funcție fără pregătire. Cumătrul lui Ghimpu. Din cauza incompetenței profesionale, trupele de carabinieri sunt în prezent pe cale de dispariție, nu a făcut nimic pentru dezvoltarea lor.

Ghimpu a mai numit doi directori SIS, care nu au făcut nimic și au scăpat securitatea statului de sub control. Vreo trei ani la rând din Comrat se organizau detașamente pentru a pleca la muncă la Moscova, în realitate, aceste detașamente mergeau la Rostov-pe-Don și în alte regiuni pentru pregătire de război în unități militare ale Rusiei. Scopul era pentru a răsturna regimul constituțional al Republicii Moldova.

S-a implicat SIS-ul numai la insistența noastră, a veteranilor de război, după o conferință de presă. În concluzie, toate cadrele numite de Ghimpu au făcut numai rău, segmental de patrioți din R.Moldova sunt dezamăgiți și umiliți. Constatăm că ori Ghimpu nu are capacități, ori că a făcut-o intenționat. Cunoaștem toate nebuniile lui Ghimpu și ale lui Chirtoacă – mai mult decât cred ei – nu dispunem de atâta hârtie ca să le așternem, este regretabil și ne pare rău că atât de mult am muncit să îi aducem la putere, ne-am sacrificat și mult am riscat în anii guvernării comuniste, ca apoi să regretăm atât de amar. De aceea, chemăm toată populația R.Moldova să conștientizeze momentul și să se gândească bine pe cine aleg. Cel care a fost măcar o dată prins cu fărădelegi nu mai poate fi acceptat pentru nicio funcție. Să nu mai fie votat niciodată, aceasta se referă la toate partidele.

Tot ceea ce priviți în scandalurile din Parlament este un show politic în fața camerelor de luat vederi, pentru că în dosul camerelor toți își urmăresc interesul de îmbogățire.

 

Comentarii

Lasă un răspuns