Instanța națională dispune dezmințirea afirmațiilor privind kgb-ismul, neofascismul conducerii PNL. Așa va fi și cu ”extremismul” PNL

1307085118_715c730de008534292_329663000437019_1157830000_n (2)Săptămâna trecută s-a încheiat examinarea cauzei ”Vitalia Pavlicenco vs Viktor Șelin”. CSJ nu a acceptat admisibilitatea Recursului contra anulării recompensei materiale pentru prejudiciul moral cauzat prin lezarea onoarei, demnității și a reputației președintelui PNL, în sumă de 200 mii lei, hotărîre luată în prima instanță, dar anulată la Curtea de Apel. Deciiza respectivă va fi atacată la CEDO. Se ”cunosc” ”recomandările CEDO” legat de aceste recompense într-un stat amărât și sărac, doar că acestea nu sunt procese cu presa…Dezmintire Selin

 

 

 

 

 

Legat de denigrările privind ”KGB-ismul și neofascismul Vitaliei Pavlicenco”, instanța a dispus dezmințirea, la 2 Plus, a acestor neadevăruri și calomnii, urmând să demareze procedura de executare.

Luni a avut loc prima ședința în cauza ”Vitalia Pavlicenco vs Valeri Klimenko”, cel care, într-o emisiune la Publika TV, a învinuit PNL și pe președintele acestuia, Vitalia Pavlicenco, de extremism, atribuit de prorusul Klimenko viziunilor proromânești și unioniste.

În ședință, Klimenko a venit cu o Referință în care așa și nu a formulat o idee clară, ci doar demagogie antiromânească și antiunionistă. Timp de o oră, pârâtul a pus întrebări inadecvate legat de acțiunile unioniste din vara anului 2012 de la Cahul și Bălți, unde unioniștii, care au venit să manifesteze și care au manifestat pașnic și legal, au fost împiedicați să își facă acțiunea, fiind agresați și violentați de grupări prorusești, ce au avansat periculos și abuziv spre manifestanții pașnici, care le ofereau flori contra intoleranței manifestate.

Klimenko, timp de o oră, a tot încercat să inverseze lucrurile, făcându-i pe unioniști ”destabilizatori și turlburători de ordine”, ”vinovați” – culmea!!! – exact de agresivitatea și violența grupărilor infracționale cu vederi antiromânești, antiunioniste, antidemocratice, antinaționale, antieuropene, anticonstituționale și ilegale. Reclamanta Vitalia Pavlicenco și reprezentantul acesteia, Filipp Druță, au explicat – în temeiul Declarației de Independență, al Constituției, al deciziilor instanțelor naționale și al deciziilor instituțiilor naționale CEDO, al Poziției Curții Constituționale și al precedentelor internaționale – legalitatea și constituționalitatea împărtășirii obiectivului statutar unionist al PNL.

Vitalia Pavlicenco, președintele PNL, l-a chemat în judecată pe filorusul Valeri Klimenko, cel care a anunțat public precum că va pleda pentru unirea Republicii Moldova cu Rusia, pentru a demonstra a crea precedent în practica judiciară moldovenească privind faptul că românismul și unionismul nu pot fi calificate drept extremism, deoarece se înscriu în valoarea europeană a libertății de expresie, ce cade sub protecția art.10 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, dar și pentru că orice om are dreptul să dorească un alt stat, o nouă ordine constituțională, dacă cel în care trăiește, de fapt  – îl nenorocește. Oamenii fac statul, oamenii îl desfac și fiecine are o viață, iar într-un stat ca R.Moldova se impune identificarea altor soluții de organizare statală, teritorială, inclusiv de lichidare a statului prin Unire cu România, dacă oamenii nu sunt mulțumiți de acest stat artificial, creat de Hitler și Stalin. Statul nu este un fetiș. Fetiș este numai fericirea omului.

Examinarea cauzei va continua la sfârșitul lunii septembrie.

Menționăm că mai sunt pe rol în instanțe dosare similare ale președintelui PNL Vitaliei Pavlicenco versus Vladimir Voronin, Nicolae Pascaru și Mihai Ghimpu.

Vitalia Pavlicenco

Page1

Page2

Page3

Page4

Page5

Comentarii

Lasă un răspuns