La un nou sfârșit de an, PNL crede în români


Am mai ajuns la un sfarsit de an. S-a dorit a fi unul special, dar nu a fost sa fie.

”Special”, pentru ca a fost – dupa calendar, Anul Centenarului Unirii, pentru ca, acum 100 de ani, a avut loc Marea Unire si parintii, bunicii nostri au trait in Romania Mare. Noi, copiii, nepotii, stranepotii lor, dorim refacerea Romaniei Mari. Asta va fi, ramine doar sa vedem cand. Pentru ca Anul care a trecut nu a fost, prin micimea clasei politice de pe ambele maluri ale Prutului, la inaltimea istoriei moderne si a asteptarilor majoritatii romanilor.

Trece Craciunul, vine Anul Nou, incepe un alt an, de rutina, fara simbol istoric, dar cu impact posibil de regres. Nu e bine sa menesti. Dar e bine sa prevenim un dezastru ce poate fi consecinta guvernarilor care, de zece ani, nu au schimbat situatia din al doilea stat romanesc dupa ce comunistii au tinut populatia din teritoriul dintre Prut si Nistru intr-o stagnare periculoasa.

In anul care incepe vor avea loc alegeri parlamentare. Nu a fost niciodata in acesti 27 de ani si jumatate alegeri care sa nu fie considerate drept aducatoare de destin. Dar cele din februarie viitor chiar sunt asa, pentru ca dupa 10 ani de guvernari pretins europene, dar foarte corupte, suntem iarasi in pragul deturnarii mersului spre democratie, riscind sa fim aruncati cu un deceniu inapoi.

PNL, care implineste in februarie 12 ani de cind a fost inregistrat in regim comunist, in a treia sa formula, se pregateste sa participe la alegerile parlamentare ca entitate distincta, urmind sa isi promoveze sincer mesajul unionist. Nu va fi usor, dar speram ca unionistii de sacrificu sa inteleaga macar acum ca un sprijin exprimat fortelor proestice si celor care, prin mesaje fals europene, vor sa ne prelungeasca agonia, nu fac decit sa ne fure viata noua si copiilor nostri. Sa nu lasam sa fie asa. Sa ne mobilizam pentru un sprijin clar optiunii politice privind Reunirea cu Romania.

La Multi Ani!

Vitalia PAVLICENCO, presedintele PNL.md

Comentarii