Majoritatea minoritară a furat și alegerile din 14 iunie

votam sageatavotamPNLA fost o campanie electorală extrem de grea. Pentru PNL acest lucru a fost cauzat nu doar de faptul că a fost mare povara legată de echipele candidate pentru consilii și primar, în condițiile când noi, ca partid extraparlamentar, nu avem sedii și staf-uri electorale în unitățile administrative. Greutatea a venit și de la desfășurarea, în paralel, a multor acțiuni având menire civică și politică, precum și de la delirul partidelor parlamentare corupte, care – de frica de a avea rezultate mai slabe – au recurs la tot felul de tertipuri pentru a le arăta protestatarilor de la marșurile neunioniste și unioniste că tot ei ”sunt iubiți de popor”.

Ultima ”găselniță”, care șochează pe cei care sunt puși să participe la fraudă și de cei care aud de acest truc al Puterii sunt masivele perfectări de vize de reședință pentru persoanele care au menirea să închidă gura și să nu spună nimănui că sunt luate cu japca și înscrise în diferite apartamente ale localităților unde niște candidați de la partidele administrative, pretinse politice, au misiunea să mănânce pământ și jeratic, dar să câștige, cu orice preț, alegerile. E vorba de candidații din partea MAJORITĂȚII MINORITARE.

_DSC0124Noi, PNL, avem mulți tineri care candidează cu echipele lor de temerari în acest scrutin. Și e păcat că ei intră în bătălii politice și văd asemenea murdărie, practicată acum, după 2009, mai dihai decât au făcut-o comuniștii. Ei vor să facă altă politică, dar, după 30 noiembrie, mai ales, se pare că orice competiție electorală își pierde sensul.

Le mulțumim tuturor celor circa 1300 de candidați din partea PNL, care au făcut, în această campanie electorală, dovada unui comportament cinstit și curajos, care au contribuit material la această campanie.

Joi seara am fost invitată să vorbesc acelui grup de 30 de trimiși ai Consiliului Europei pentru a monitoriza alegerile din 14 iunie. Ceea ce le-am spus, public mai jos, sub formă și de teze, dar ideea principală e că în R.Moldova nu are rost să mai faci nimic. Totul se fură – de la bani până la alegeri și speranțe.

CIMG6939Am vorbit ieri cu reprezentanți ai Blocului Iurie Leancă să facem, unele partide neafiliate puterii, niște declarații de presă legat de acest fenomen al înscrierii multor persoane și în alte localități pentru un vot dublu. Îmi imaginez ce turism electoral vom avea mâine. Declarație nu văd să fiu solicitată să facem, poate că a fost comunicat faptul factorilor europeni. Poate. Dar cu partide afiliate pe ascuns puterii nu faci nimic. Dacă demnitate nu e , nimic nu e… Vitalia Pavlicenco

220px-Europarat-LogoStimați membri ai Comisiei Consiliului Europei de monitorizare a alegerilor locale din Republica Moldova de la 14 iunie,

Va multumim pentru interesul manifestat și față de PNL. Însă aceste intilniri o data la patru ani in campania alegerilor locale nu dau prea mult pentru schimbarea situației de la noi. In general, eu nu accept intilniri cu occidentalii, pentru ca ele nu dau nimic si eu nu am timp de pierdut. Nu am complexul dorintei de a discuta cu factorii europeni, desi sunt cea mai fervent adepta a integrarii euroatlantice, prin Unirea cu Romania. Alta cale nu exista si asta va fi.

Ca să mă cunoașteți – sunt de opt ani președinte ale PNL, am fost de doua ori deputat, am fost 5 ani in AP NATO, in noiembrie 1999, inainte cu doua zile de summitul OSCE de la Istanbul, am obtinut o Rezolutie privind retragerea imediata a trupelor rusesti din Moldova si Georgia, am fost vicepresedinte al Comisiei buget si finante, dar si Comisia de politica externa, in guvernari democratice, debarcate de comunisti si falsii democrati. Am un Odrin national al Romaniei si cetatenie si romana. Sunt doctor in filologie.

Moldova azi e condusa de clanurile oligarhice si mafiote ale liderilor comunisti sovietici Snegur, Voronin si Lucinschi, prin persoanele lor, este subordonata Rusiei, prin persoane santajabile, este sub ocupatie ruseasca prin armata a 14-a. R.Moldova nu are viitor, iar Occidentul degeaba spera in democratizarea societatii.

De la intilnirea cu grupul CE din 2011, unde am spus transant ce cred, pina acum, situatia in RM a degradat catastrofal si va voi repeta, ca presedintele unicului partid unionist din R.Moldova, ca asta am prevazut si s-a implinit, iar mai departe va fi si mai rau. Nimeni, inclusiv guvernarea, nu crede in acest stat, care nu are viitor, de aceea il fura, sa se imbogateasca cei de la conducere, ca, in cazul Unirii cu Romania, sa isi negocieze, contra prêt, libertatea si nepuscaria.

Amenintarile gruparilor criminale de la putere, pentru care partidele lor ar trebui scoase in afara legii, ca vin rusii, ca vin comunistii, s-au developat si lumea a vazut, dupa 30 noiembrie, marea inselaciune privind demersul si orientarea proeuropeana.

Acum despre PNL. Este unicul partid, cu un Statut unionist aparat in justitie pe baza precedentelor CEDO. Dupa fiecare congres ne judecam cu Statul, care ne pune piedici in a exista. Mai mult – fostul ministru Oleg Efrim a cerut Curtii Constitutionale sa accepte, practic, dizolvarea noastra, imputindu-ne articole din Constitutie cu actiuni pe care nu le-am facut. A primit un raspuns demn, de la presdintele CC Alexandru Tanase, pe baza precedentelor CEDO, dupa care ministrul ce nu poate citi Constitutia trebuia sa isi dea demisia de onoare, dar nu a fost sa fie.

Dupa 2009 politica a fost transformata in business. Noi, unionistii proromani, nu cautam bani murdari in Moldova, dar suntem mereu persecutati, de aceea existam greu – practic, pentru noi, problema ce se pune este mereu supravietuirea politica. Suntem de 8 ani in opozitie extraparlamentara, dar niciun partid corupt din cele existente azi nu ar rezista 8 ani in opozitie fara sa fure. Ar disparea repede. Pe noi ne tin convingerile si speranta in refacerea unitatii nationale romanesti.

Partidele prorusesti aparute dupa 2009 – gen socialistii lui Dodon si cei ai lui Renato Usatii sunt produsul acestei guvernari corupte, care se si bucura pentru aceste partide antieuropene, ca ele cresc, se unesc acum cu ele in alegeri contra PNL, avem cazuri urite de tot. Si pentru ca partidele corupte de la guvernare nu sunt europene, dar numai se acopera cu frazeologia proeuropeana pentru a fura fonduri publice si europene, gruparile corupte cu acoperire in Parlament abia asteapta sa se recoalizeze cu partidele prorusesti, asa cum au facut-o si cu bolsevicii lui Voronin.

Acum, concret, ce se intimpla in alegeri.

Atita timp cit in CEC, la toate nivelurile, nu vor fi reprezentati toti subiectii electorali, egal, nu vor fi alegeri nefalsificate. Noi participam ca sa ne promovam mesajul Unirii cu Romania, pentru ca, altfel, televiziunile oligahice nu ne ofera aceasta posibilitate.

Legislatia pentru finantarea partidelor are menirea sa nu permita sa creasca sau au menirea sa ucida din start si oricind partidele extraparlamentare. Nu am timp sa va spun amanunte. Sunt unicul deputat care in 1998 am cerut doar finantare de la Buget, asa cum se pune problema in Romania, vazindu-se ce coruptie exista prin partide.

Sondajele trebuie interzise sau sa aiba toate partidele sa le faca, exact asta se discuta in Romania.

In alegeri avem urmatoarele incalcari – ca le-am adunat sip e cele din in 2005, cind Blocul Moldova Democrata incerca sa demonstreze cum au furat comunistii voturile. Astia de azi fac la fel. De la noi fura voturile spunindu-me membrilor in comisii, ca “nu a venit inca timpul nostru”, adica al PNL…

Politistii de sector ii viziteaza acasa pe candidatii PNL si le verifica averile conform declaratiilor de avere. Am facut toate investigatiile si nu au acest drept, am cerut si unii chiar au revenit la candidatii nostri si si-au cerut scuze.

In Comisiile electorale, partidele corupte isi pun persoane loiale, nepregatite, rau pornite contra altor partide, si – pentru a le fi superfideli acestora – ei fac exces de zel. Fiind persoane nepregatite, nu citesc documentele de la CEC si ne-au facut mereu probleme in faza inscrierii candidatilor – ne cereau, ilegal, sa dam liste si nume in limba rusa, ne cereau sigla, ne amenintau si ne speriau candidatii – in mai multe locuri.

Candidatii nostri sunt intimidati si de sefii institutiilor de stat unde ei lucreaza, amenintindu-i sa ii dea afara din serviciu. Am ajuns cu interventiile la ministrii actuali insistind sad ea circulare sa ii lase pe oameni in pace si sa nu le incalce drepturile si libertatile politice.

Tot oamenii nostri sunt vizitati inainte de participarea la proteste si sunt descurajati, intimidati sa nu mearga la Chisinau. Li se pun intrebari ce tradeaza suspiciuni de terorism?… Telefoanele conducerii PNL sunt ascultate, dupa care sunt santajati si fortati unii sa paraseasca grupul de conducere al PNL.

Un politest aflat legal in concediu, a participat, cu propria masina, la un mars auto al PNL in Floresti. Am sesizat deputati si nu l-au dat afara datorita mediatizarii cazului pe Facebook de catre echipa de acolo.

Concurentii de la partidele corupte le spun oamenilor sa nu voteze partidele neparlamentare, pentru ca nu vor avea bani pentru proiecte comunitare – adica fac exact ca si comunistii, asa au facut falsii democrati si in 2011.

Candidatii nostri care fac sesizari privind nedegrevarea unor concurenti electorali si se pomenesc imediat cu dosare penale, pentru ca au depus sesizari. Concurentii electorali ii viziteaza pe candidatii PNL si ii preseaza ca “incurca celor cu sanse”. 1508110_1559738384274801_4180616849647494995_nCandidatii care difuzeaza materiale de agitatie, iar oamenii le lipesc la ei unde vor, sunt amenintati ca vor fi scosi din cursa. Unii au fost batuti de alti concurenti electorali, cazul de la Tohatin.

La Hincesti si la Codru noaptea sunt rupte banerele noastre afisate legal, cu plata facuta legal. S-a ajuns ca un concurent barbat de la un partid corupt sa se imbrace in femeie si sa rupa materialul de agitatie al PNL sau candidatii de la partidele corupte merg cu masina dupa candidatii nostri care circula prin localitate.

Candidatii de la partidele corupte nu participa, practic, la dezbateri televizate cu alti candidati, ei nu participa in general, iar PNL, desi candidatul pentru Primarie este al cincilea pe lista la Chisinau, il pun cu niste candidati marginali – dupa principiul – lupta extremelor, de parca a fura banul omului nu este exact o situatie-extrema.

Nu se stie cum se trag sortii in interior la TV si Radio. Metoda accesului liber la participarea aleatorie la dezbateri este incalcata.

Unele persoane, poate cu un trecut gresit, dar care si-au ispasit pedeapsa, sunt intimidate de concurentii partidelor corupte sa nu participe la alegeri, desi au dreptul. Dar in situatia cind oamenii au frica de guvernanti si de institutiile statului, partidele extraparlamentare practic, nu pot activi, deoarece oamenii sunt speriati.

Exista o serie de alte probleme, pe care sa le spui, sa nu le spui, e tot aia.

Vitalia PAVLICENCO, presedintele PNL

Comentarii

Lasă un răspuns