Noile Oportunitati Europene ale Republicii Moldova

 
Duminica, pe data de 19 octombrie, ora 11:00, in scuarul Operei Nationale, a avut loc a doua sesiune a dezabterilor publice in aer liber, organizate de Uniunea Jurnalistilor.
 
Tema dezbatuta a fost: "NOILE OPORTUNITATI EUROPENE ALE REPUBLICII MOLDOVA SI RESPONSABILITATEA CLASEI POLITICE PENTRU REALIZAREA LOR"
 
La eveniment au participat membri ai formatiunilor politice, reprezentanti ai societatii civile si mass media, unde s-a discutat tematica propusa, prin confruntarea ideilor si a pozitiilor. De asemenea, participantii au fost supravegheati de servicele secrete, camuflati in civil, care "nu au luat cuvintul" ,din pacate.

 
Din partea PNL, a vorbit Cracea Olga, reprezentind aripa tinara a partidului – OTNL. Urmeaza discursul rostit: "Republica Moldova se afla in pragul unor decizii importante. Este vorba de alegerile parlamentare din 2009, unde alegatorii isi vor hotari soarta – merg spre Europa sau ramin pe loc, oscilind intre Est si Vest.

In anul 2005, Occidentul a crezut ca un partid vechi, al comunistilor, ar putea merge spre Europa. Am vazut cu totii ca nu poate. Chiar s-a spus ca Opozitia a ramas fara de mesaj proeuropean, ca si comunistii sint pentru Europa. Ne-am convins, in acesti ani, ca Moldova a ramas cea mai saraca tara din Europa, a scapat trenul baltic si romanesc spre Uniunea Europeana, va scapa si trenul ucraineano-georgian spre NATO si UE. Partidul National Liberal a spus mereu acest lucru.

 

In Moldova nu se respecta drepturile si libertatile omului, cetatenii nu au acces la informatii, nu avem o Radioteleviziune in care sa vedem mai multe opinii si mai multe puncte de vedere exprimate, oamenii sint persecutati pentru ca adera la partide, li se ia proprietatea privata, sint bagati pe nedrept in inchisori, unde sint torturati. Politia, in loc sa combata criminalitatea, lupta contra partidelor nationale care protesteaza pentru independenta si suveranitatea statului, pentru plecarea armatei rusesti, pentru libertatea de exprimare.

Cu un asemenea regim, noi nu vom putea construi nimic, nu vom putea deveni liberi, nu vom putea vota in mod constient.

Noi, tinerii, nu mai vrem sa semneze comunistii un nou acord cu Uniunea Europeana. Pentru ca au mai semnat, dar situatia nu s-a imbunatatit, oamenii totuna nu au o viata mai buna, pleaca peste hotare, nu-si pot invata copiii cu banii cistigati acolo, investitii nu vin, ca nu este sprijinit businessul mic si mediu, nu se extinde sectorul privat, in orice clipa omului i se fura averea.

Noi, tinerii, vrem sa fim liberi, sa circulam liber, sa discutam liber. Noi, tinerii, cerem partidelor din care facem parte, cerem tinerilor de la alte partide, in primul rind liberale, sa formam o masa rotunda, in care sa cerem clasei politice proeuropene sa discute si sa decida cum procedam ca sa nu invinga in 2009 comunistii, ca relatiile cu UE sa nu le stagneze comunistii, ci sa le dezvolte democratii. Unire in pozitii si actiuni!"

PNL cere dialogul si unirea fortelor liberale pentru un viitor european.
 
SP al PNL
Comentarii

Lasă un răspuns