Pe lista PNL vor fi unioniști convinși, iar Programul va fi unul de pregătire a Unirii din 2018

Comunicat de presa

IMG_1953Astazi  a avut loc sedinta BPC al PNL, care a luat in dezbatere mai multe chestiuni importante in contextul campaniei electorale ce se apropie. Printre acestea au fost adoptarea textului privind Ziua Independentei, activitatea stafului, lista parlamentara, convocarea DPN, atitudinea fata de actiunea Tricolorul Unitatii Nationale, organizata de asociatii obstesti unioniste pe 14 septembrie, si mobilizarea participantilor, situatia din filialele PNL teritoriale, pregatirea conceptului electoral  (Platforma, Program, Mesaje), relansarea organizatiei Tineretului National-Liberal.

Dupa discutii indelungi, care au fost posibile intr-o zi libera, s-au facut mai multe propuneri, asumate raspunderi, luate decizii.

S-a mentionat schimbarea starii de spirit a alegatorilor in teritoriu, cuprinsi de o enorma disperare, asociata cu avansarea spre UE, situatie in care exista o dorinta de sprijin pentru PNL, ce va fructifica implicarea si in alegeri locale.

IMG_1947S-a propus legat de lista sa fie promovate persoane active din PNL si CU din centru si teritoriu, in primul rind reprezentanti ai entitatilor componente ale CU, inclusiv tineri, in primii zece, respectindu-se si principiul promovarii femeilor. PNL pledeaza pentru invitarea unor persoane mai cunoscute pe lista PNL, unioniste ferme, dar care sa nu fie coruptibile la trecerea eventual in Parlament. De asemenea, printre primii pe lista vor fi reprezentantii celor mai active filiale ale PNL din raioane, cu reputatie apreciata. Unii membri ai PNL au formulat dezideratul de a fi invitati romani de peste Prut si din Diaspora, care au si cetatenia Republicii Moldova, daca o permite Codul Electoral.

Programul electoral pentru patru ani al PNL va insemna un program concret de realizare a Unirii celor doua state romanesti pina in 2018, printr-un proces intens de integrare intraromaneasca, pe a carui baza se vor face Platforma si Mesajele electorale, flaerele.

In privinta tinerilor, care se vor constitui in curind intr-o platforma nationalista, acestia se vor incadra in activitatea stafului PNL si vor coagula tinerii dezamagiti de alte entitati, care lucreaza activ sa ii impiedice sa adere la PNL.

Au fost impartite obligatiile legate de conceptul campaniei electorale, de agitatie si de crearea Guvernului Consiliului Unirii, mai multe aspecte urmind sa fie discutate peste o saptamina.

SP al PNL

Comentarii

Lasă un răspuns