PNL a depus la CEC lista de candidați pentru alegerile parlamentare

Potrivit deciziei Delegației Politice Naționale, care a hotărât participarea PNL la alegeri, conducerea formațiunii, întrunită în ședința BPC, a decis asupra modului și a listei național-liberalilor, a prietenilor noștri în scrutinul ce a început în R.Moldova.Astfel, joi, 17 ianuarie, reprezentanții PNL au depus, la ora 12.00, la CEC, dosarul pentru înregistrare ca și concurent electoral în alegeri, iar la ora 14.00 au venit candidații să confirme personal, prin semnătură, acceptul de a candida.
Anterior, PNL a înregistrat zece grupuri de inițiativă pentru înaintarea candidaților în circumscripții.
Lista națională, de partid, a PNL include 40 de candidați, printre care cei zece candidați din circumscripții. În lista de 40 de persoane sunt 16 doamne, astfel, respectându-se cota de reprezentare pe sexe.
Printre primii 14 se regăsesc trei reprezentanți ai conducerii partidului (Vitalia Pavlicenco, Alexandra Can, Andrei Iuri-Apostol), Anatolie Caraman, președintele Asociației veteranilor de război ”Tiras-Tighina”, precum și cei zece candidați care colectează semnături pentru a se înscrie ca și concurenți în circumscripții.
Pe lista națională sunt, deci, și candidații din Comunitatea cetățenilor Republicii Moldova aflați peste hotare (numită convențional și incorect ”Diaspora”, Gheorghe Furdui) și din zona nistreană (combatantul Alexei Mocreac).
Sunt reprezentate, prin candidați, în circumscripții următoarele unități teritorial-administrative: Chișinău (Iulia Deleu și Vitalie Lisnic), Hâncești (Sergiu Ioniță), Drochia (Nicolae Bîrnaz), Căușeni (Ion Calmîc), Rezina (Galina Andrieș), Ialoveni (Dumitru Nicoară), Strășeni (Ecaterina Blanovschi), precum și Criuleni, Orhei, Nisporeni, Cahul.
Conducerea PNL le mulțumește tuturor membrilor și simpatizanților PNL, care au depus un efort mare și au demonstrat o bună organizare și mobilizare, solidaritate și sacrificiu, contribuind la depunerea dosarului PNL pentru alegeri, în pofida impedimentelor de tot genul, creat de Sistemul nefast din al doilea stat românesc, cel care compromite din start șansa unor alegeri desfășurate în condiții de start egale și de loialitate concurențială.
Cu alte detalii despre participarea PNL la alegeri vom reveni.

Vitalia PAVLICENCO, președintele PNL

Comentarii