PNL a fost prezent pe 3 mai în PMAN, dar nu a fost invitat să le vorbească protestatarilor. Si video cu reprezentanți ai partidului

replicahttp://www.prime.md/rom/shows/item48/

IMG_4319La acțiunea de la 3 mai a fost multă lume, datorită apelurilor și îndemnurilor Platformei DA la Jurnal TV și datorită altor entități care au invitat lumea să se solidarizeze cu pozițiile antioligarhice.

Statul R.Moldova a falimentat, este eșuat și se află în comă profundă. Noi, PNL, am chemat oamenii la protest, ca și pe 5 aprilie. Dar tot mai mulți dintr cei prezenți ne întrebau pe noi, PNL-iștii, unioniștii, de ce cei din Platforma DA evită cu prudență apelurile și soluția – unică posibilă  în situația creată azi și care va deveni tot mai evidentă pe viitor – de reunificare cu Țara noastră, România.

Mulți dintre cei prezenți pe scenă par să aibă ascendență unionistă, foșți FPCD/PPCD-iști, dezamăgiți de trădarea idealului unionist, dar noi, conducerea PNL și a Consiliului Unirii, credem că nu s-a dat cuvântul acestor entități unioniste ca să sensibilizeze populația că unica soluție de reanimare a societății și a teritoriului dincoace de Prut este refacerea unității naționale românești prin Reîntregire.

IMG_4313Nu vrem să credem că Platforma DA se va transforma în partid, pentru că al doilea stat românesc are nevoie de coagularea forțelor unioniste, nu de noi și noi partide.

Nu vrem să credem că Platforma are menirea să dea drumul la aburii de nemulțumire acumulați în rândul populației sau că are menirea să contracareze acțiunea unioniștilor, pe a căror platformă trebuiau să se adune partidele neajunse în Parlament. PNl consideră că nu de alte și alte partide e nevoie acum, ci de coagularea tuturor forțelor din societatea civilă, din care fac parte și partidele extraparlamentare, pentru noi bătălii politice.

Atâta timp cât nu se va pune problema Reîntregirii cu România există bănuiala de o nouă manipulare, de o nouă schemă și un nou scenariu, care nu sunt în ideea unei Românii Mari.

Lumea se trezește și vine cu mijloace proprii la proteste, se organizează și e foarte bine. Dar mai departe? Că doar nu se va pune mâna pe furci, iar hoții de miliarde nu vor lua în serios nemulțumirea populației.  Poate UE și SUA vor rămâne mai impresionate.

Se dă o luptă pentru stradă. Dar ca soluție, alta decât Unirea nu este. Așa spuneau toți adunați în spatele Arcului de Triumf, care au observat lozincile anilor când speranțele basarabenilor români erau în stradă. Știm – după aceasta, că au fost înșelate. Va fi la fel acum sau, totuși, va fi o ”unire adevărată aici, a basarabenilor”, care să culmineze cu refacerea unității naționale românești. În rest, e vorbărie goală, amestecată cu interes oligarhic, – al cui? Rămâne de văzut. Vitalia Pavlicenco

Comentarii

Lasă un răspuns