PNL.md exprimă condoleanțe și îi îndeamnă pe basarabenii din România să doneze sânge victimelor cumplitului incendiu din ”clubul morții”

condoleanteConducerea PNL din Republica Moldova, exprimând starea morală, sufletească și sentimentală a tuturor membrilor formațiunii, este adânc îndurerată de tragedia produsă într-un club de noapte din România, în care și-au pierdut viața oameni nevinovați, cei mai mulți fiind și tineri.

 

Este extrem de regretabilă nerespectarea legilor privind securitatea oamenilor în asemenea localuri, fapt ce va servi pentru o abordare total serioasă a acestui aspect al vieții membrilor societății într-un stat membru al comunității euroatlantice, unde omul și securitatea sa sunt cele mai importante sarcini ale instituțiilor statului.

 

Național-liberalii din stânga Prutului exprimă profunde condoleanțe prietenilor și rudelor celor care s-au prăpădit în cumplitul incendiu, conștienți că viețile nu pot fi recuperate.

PNL.md îi îndeamnă, cu durere, pe tinerii basarabeni ce își fac studiile în România să meargă și să doneze sânge pentru victimele acestei tragedii aflați la spitale, pentru a se încerca să se salveze viețile ce pot fi salvate, știindu-se că urmările unui incendiu în care au ars oameni sunt nespus de grele.

 

PNL.md salută solidaritatea umană de care au dat dovadă românii în acest caz și consideră că vinovații de pierderile atâtor vieți nevinovate nu pot rămâne fără deciziile cuvenite din partea justiției, a instituțiilor competente ale statului și ale societății civile, care trebuie să pună presiune pe responsabili de acest dezastru uman.

 

Vitalia PAVLICENCO,
președintele PNL din Republica Moldova

Comentarii

Lasă un răspuns