PNL saluta adoptarea, la Bucuresti, a Legii Lustratiei. Pe cand la Chisinau?

 Declarație de presă

Partidul Național Liberal salută adoptarea Legii Lustrației de către Parlamentul României. O adoptare întârziată, dar e bine mai târziu decât deloc. Cel mai important este cum va fi aplicată această lege, ceea ce ține de voința politicienilor, care trebuie să le ceară acest lucru instituțiilor abilitate.

În rândurile PNL există foarte mulți membri care au și cetățenia română, care își dau voturile pentru reprezentanți în Senatul și în Camera Deputaților ale Statului Român, care au copii ce studiază sau își construiesc deja cariera profesională și viața personală în spațiul românesc, în dreapta Prutului. În acest sens, nici românii din Republica Moldova nu pot fi indiferenți în legătură cu mersul lucrurilor în societatea românească, în România, stat, pe care membrii și simpatizanții PNL îl doresc tot mai puternic, urmare a realizării unității românești.

PNL are prevăzut în Program, în mod expres, următoarele: ”În Republica Moldova majoritatea populaţiei înregistrează o degradare continuă a nivelului de viaţă, inclusiv la capitolul drepturi şi libertăţi umane, ocrotirea sănătăţii, educaţia, cultura si calitatea mediului. Această stare de lucruri este cauzată de aflarea, la putere, timp de 14 ani, în Republica Moldova, din cei 20 de ani de Independenţă, a unor forţe antireformatoare, antipopulare, antiromâneşti şi antieuropene. PNL consideră că acest lucru poate fi schimbat numai prin adoptarea Legii Lustraţiei, prin care s-ar evita propulsarea spre Putere a unor persoane şantajabile, care, fiind în înalte funcţii de demnitate publică sau în oricare alte funcţii publice importante, execută ordinele celor ce dispun de informaţii despre trecutul lor dubios, kaghebist, de foşti colaboratori cu structurile securităţii sovietice, comuniste, cu alte structuri oculte din URSS. Adoptarea Legii Lustraţiei ar corespunde şi practicilor parcurse de statele ex-socialiste, înscrise deja în circuitul euratlantic.”

 

PNL este convins că în Republica Moldova nu s-a făcut decît încercări timide de a se depune un proiect de Lege a Lustrației, fără abordări serioase, din cauza, probabil, că nimeni nu vrea să își taie craca pe care stă. În același timp, societatea este timorată, iar reprezentanții curentului românesc și unionist sunt supuși defăimării, calomnierii și suspiciunilor din partea exact a celor care au colaborat cu structurile oculte, de securitate, sovietice și comuniste, din partea celor care, de-a lungul anilor, sunt măcinați, în forul lor interior, de această povară pe suflet și pe conștiință, de păcatul vieții lor duse – dedublate, murdare și criminale – și care caută să ”împartă” povara cu oamenii care au rezistat și nu s-au lăsat racolați de structurile de ocupație sovietică și comunistă.

PNL își reafirmă poziția fermă că, numai prin purificarea morală a societății, impregnate în prezent de neîncrederea, cauzată de necunoașterea adevărului despre autorii persecutărilor românilor din Basarabia, am avea speranța și oportunitatea să plasăm în prim-planul sferei decidente a societății, în vîrful Puterii, în actualele două state românești, și în viitorul Stat Unitar Românesc, persoane curate, patrioți români adevărați, netrași de sfori și șantajați din centre imperiale antiromânești.
PNL a adoptat, încă acum cinci ani, la 21 februarie 2007, Codul Etic al PNL, al cărui text urmează.

Partidul Național Liberal, Chișinău, 29 februarie 2012
Comentarii

Lasă un răspuns