Președintele PNL: ”Cu Leancă s-au furat BEM și Aeroportul, a scăzut nivelul de trai. Viitorul Guvern va fi tot unul corupt”

1907936_790355751014187_3658426778178903186_nVitaliei Pavlicenco i-a fost solicitată, în cadrul unei emisiuni la Radio Moldova, moderată de Eduard Maceac, o opinie despre actuala situație politică din R.Moldova. Iată Declarația:

”Bună seara și La Mulți Ani, pentru că sunt prima oară, în acest an la Radio Moldova.

Situația politică din al doilea stat românesc nu e bună, deși partidele de la guvernare au smuls – mai mult ilegal și prin minciună – voturile majorității votanților proeuropeni, care acum regret ce au votat. Noi, PNL, am spus clar în campanie că cele trei partide doar vorbesc de Europa, de NATO, de justiție, de stabilitate. Dar în realitate liderii și grupările lor mafiote se tem de justiție și de pușcăriile europene și, așa cum prevăzut, stopează, împreună cu Voronin și comuniștii, parcursul european.

Acum întrebarea e ”Cine votează Guvernul Leancă?”

PNL nu crede în isteria că Leancă e salvarea. Cu Leancă s-au furat BEM și Aeroportul, a scăzut nivelul de trai. El nu a oprit jafurile. Nu le va opri Leancă nici acum. De aceea, – să îl voteze forțele care formează majoritatea. Dacă PL, neavând membri în Guvern, îl votează, va fi responsabil pentru un Guvern corupt, având în spate clanuri comunisto-oligahice proruse, asupra cărora nu va influența. Pentru că Ghimpu nu a vrut unirea forțelor liberale românești, ca să fie mai multe voturi proeuropene cu adevărat în Parlament. Plus că, în spațiul public, se vehiculează că Filat nu-l prea dorește pe Leancă și dacă Ghimpu îi va face în ciudă și îl va vota pe Leancă, bucuria îi va fi scurtă. Pentru că Guvernul va fi condus de Filat-Plahotniuc-Voronin. Unele hotărâri legate de Ziua Biruinței, alte proiecte de legi comuniste arată că va fi un Guvern prorus.

Bucură faptul că se trezesc factorii europeni, sătui să adreseze urări de bine Republicii Moldova, cufundată grav în corupție generalizată, în mafie, dare/luare de mită.

Raportorul pentru Republica Moldova în Parlamentul European, Petras Austrevicius, a spus, apăsat, că a venit vremea “schimbărilor adevărate” și atrage atenţia politicienilor de la Chişinău că autorităţile de la Bruxelles monitorizează atent situaţia, că factorii europeni ”nu sunt orbi”, adică văd ce se întâmplă la noi.

Și, acum, urmează întrebarea: Cine amenință securitatea și viabilitatea statului R.Moldova, care trebuie să se unească inevitabil cu România? Unioniștii, care au curajul să lupte pentru acest obiectiv firesc și necesar, sau tâlharii/abonații la banul public și european, care slăbesc statul, compromit democrația și orientarea europeană, furând exact pentru că știu că va fi Unirea și se tem de pârnaie?”

Comentarii

Lasă un răspuns