Propunerile MPU referitor la „duelul” anunțat de PUN și Octavian Țîcu

Deși anterior MPU a chemat în nenumărate rânduri PUN la dialog și discuții, inclusiv online, pe subiectul identificării unui singur candidat unionist pentru alegerile prezidențiale, precum și pentru continuarea unificării unioniștilor, pană în prezent niciun răspuns constructiv din partea dânșilor n-a parvenit. Iată că recent, intr-o forma neacademica, deloc intelectuala, plină de ironii și greșeli (atât în româna, cât și în franceză) a rasunat un apel la „duel”! Având în vedere faptul că subsemnatul este în carantină pana la ‪26 iulie‬, propunem următoarea foaie de parcurs pentru desfășurarea „duelului”:

1. Expunerea, în perioada ‪16 – 31 iulie‬, de către fiecare candidat anunțat, a viziunii și soluțiilor pe domeniile de activitate ale președintelui RM, precum și pe domeniile de activitate ale Guvernului (online) – politică internă, politică externă, soluții în economie, sanatate, educație, tineret, justiție, mediu, agricultură, etc,

2. Participarea, împreună, în perioada ‪01 – 31 august‬ la dezbateri media (radio și tv) în fața reprezentanților societății civile și a mediului academic;

3. Participarea, în comun, la evenimentele unioniștilor în teritoriu.

4. Organizarea / participarea la o masa rotundă organizată de Mișcarea Civică Europeană;

5. Dezbatere publica online organizata cu Diaspora pentru a le cunoaște așteptările și a răspunde la întrebările lor.

6. Intalnire cu partidele pro-europene pentru a determina conduită fiecăruia în timpul campaniei, precum și pentru evaluarea campaniei prin prisma pandemiei de Covid-19, pentru a preveni răspândirea virusului.

7. Ca urmare a derulării „duelului” conform punctelor 1-6, intentarea unui singur candidat, unic, al unioniștilor la alegerile prezidențiale! În cazul în care acestei abordări nu i se va da curs, ramane sa fie asigurate zale, lănci, sulițe, săbii și restul recuzitei necesare, numite ora, ziua și locul, pentru a desfășura confruntarea în modul medieval propus, cu precizarea că limbajul și comportamentul Epocii de Piatră, nu va fi acceptat. 

Chișinău, 16 iulie 2020

Comentarii