Risipa de bani in cea mai saraca tara din Europa

Dna deputat Vitalia Pavlicenco a facut urmatoarea interpelare in sedinta din 15 mai a Parlamentului

“Dlui Mihai POP,
Seful Aparatului Guvernului Republicii Moldova
I N T E R P E L A R E
Stimate domnule Mihai Pop,

Urmare a unei interpelari adresate Ministerului Finantelor, am primit un raspuns despre mijloacele financiare alocate de la Bugetul de stat in anii 2002-2007 pentru finantarea investitiilor capitale la unele obiective ale Parlamentului, Aparatului Presedintelui si Aparatului Guvernului.
Pornind de la acest raspuns, Va solicit sa-mi puneti la dispozitie informatii detaliate, descifrari referitor la urmatoarele articole privind utilizarea mijloacelor financiare alocate de la Buget pentru cladirea Presedintiei:

1. Reconstructia retelelor ingineresti, a utilajului electric, pentru care, in anul 2007, s-au folosit 6 milioane 670,1 mii lei. Din informatiile mele, pentru Presedintie s-a procurat si importat fara taxe vamale, in conditii de contrabanda, un candelabru la pretul de 5 milioane 500 mii lei. Rog sa-mi dati descifrarile de rigoare, inclusiv referirea la aceasta achizitie, si copia documentelor privind procurarile si importul, daca este justa informatia mea.
2. Sala de sedinte la Presedintie, et.IV, unde in anul 2006, unde s-au cheltuit 6 milioane 648 mii lei. In acest caz solicit informatii detaliate si descifrari despre modul de folosire a banilor si agentii economici care au efectuat lucrari de reparatii si amenajare.
3. Reconstructia bibliotecii la Presedintie, pentru care s-a alocat si folosit in anul 2006 suma de 6 milioane 23,1 mii lei. Si in acest caz solicit informatii detaliate si descifrari despre modul de folosire a banilor si agentii economici care au efectuat lucrari de reparatii si amenajare.
4. Reconstructia cantinei la Presedintie, pentru care s-a alocat si folosit in anul 2006 suma de aproape 5 milioane lei, mai exact 4 milioane 904,5 mii lei. Solicit, si in acest caz, informatii detaliate si descifrari despre modul de folosire a banilor si agentii economici care au efectuat lucrari de reparatii si amenajare.

De asemenea, solicit informatii detaliate in legatura cu reconstructia cladirilor complexului „Condrita”,pentru care in anul 2004 s-au alocat 500 mii lei, in anul 2005 – 1 milion, in anul 2006 – 1 milion 193,6 mii, in anul 2007 aproape 8 milioane, mai exact 7 milioane 998,9 mii lei, urmind ca in anul 2008 sa se aloce 4 milioane, totalul de mijloace financiare folosit intre 2002-2007 fiind de 10 milioane 692,5 mii lei.
In final, solicit aceleasi informatii descifrate referitor la reconstructia edificiilor de la complexul monastic „Capriana”, unde in 2004, dupa tam-tamul colectarii de bani de la oamenii credinciosi creduli s-au mai bagat – tot de pe spinarea contribuabililor, pentru a-i insela prin populism comunisto-religios, 10 milioane de lei. Solicit detalii referitor la lucrarile efectuate si agentii economici cu care s-au semnat contracte.

Anexez 5 pagini de raspuns la interpelarea mea, primit de la Ministerul Finantelor.
Astept raspuns in scris, conform legislatiei in vigoare.
Amintesc – dosirea informatiei este atacabila in justitie.

Vitalia PAVLICENCO, deputat”

Comentarii

Lasă un răspuns