Sintem cu Tara, sintem cu Nicolae Dabija!

Libertatea e aproape!

Declaratie a Partidului National Liberal din Republica Moldova in sprijinul candidatului PNL din Romania pentru Parlament

Partidul National Liberal, fondat in Republica Moldova in anul 1993 si reconstituit in anul 2006, a pledat constant pentru avansarea reciproca a romanilor de pe cele doua maluri de Prut spre un spatiul politic omogen, prin care sa se rezolve problemele romanilor din afara granitelor actualului Stat Romanesc. PNL din R.Moldova a lansat in 2006 conceptul programatic al Uniunii Interstatale Romania-Republica Moldova, care prevede apropierea accelerata a celui de-al doilea stat romanesc de Uniunea Europeana, prin asistenta majora din partea Romaniei.

De aceea, PNL din R.Moldova saluta crearea unor colegii electorale in afara frontierelor actuale de stat ale Romaniei, vazind, in aceasta decizie, inceputul omogenizarii clasei politice din cele doua state romanesti, menita sa conduca la luarea unor decizii optime pentru aspiratiile si problemele romanilor din teritoriile istorice romanesti si din diaspora.

Salutam, astfel, optiunea PNL din Romania pentru scriitorul, academicianul Academiei Romane Nicolae Dabija, presedintele Forului Democrat al Romanilor.

In toti anii de dezghet si restructurare, Nicolae Dabija, care a fost si deputat in diferite legislaturi, a ramas luptator pentru valorile nationale si pentru identitatea romaneasca. Fiind si un reputat ziarist, dl Dabija are curajul sa infrunte constant masinaria antiromaneasca, sa convinga populatia ca drumul nostru este spre spatiul euratlantic, alaturi de Romania.

Nicolae Dabija cunoaste bine problemele cetatenilor romani, pentru a caror rezolvare a pledat continuu in paginile ziarelor si de la diferite tribune, el va lupta pentru a sensibiliza clasa politica romaneasca sa-si intoarca fata spre Basarabia, care e lacrima natiunii romane. Lacrima, ce trebuie tranformata intr-o nestemata, fara de care Statul Roman nu-si va gasi pacea si linistea, asa cum si-o doresc toti romanii, care doresc revenirea la Patria-mama.

PNL indeamna toate partidele nationale, proeuropene sa-l sprijine pe Nicolae Dabija in alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Noi sintem convinsi ca Nicolae Dabija va fi purtatorul adevarat al intereselor noastre romanesti si ca ne va reprezenta cu demnitate in Legislativul Romaniei.

Biroul Permanent central al PNL din R.Moldova

 
 
 
Chisinau, 27 octombrie 2008
Comentarii

Lasă un răspuns