Un deputat român a intrat în GREVA foamei invocând lipsa proiectelor pentru Centenarul Marii Uniri

Deputatul PNL Florin Roman a anunţat, luni, că a intrat în greva foamei, cerând Guvernului să aloce bani pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri, liberalul urmând să nu mai părăsească Palatul Parlamentului pe durata protestului.

Deputatul PNL Florian Roman a intrat in greva foamei, luni, 18 septembrie 2017, la Palatul Parlamentului din Capitala, in semn de protest fata de lipsa de finantare a Monumentului Unirii de la Alba Iulia si fata de modificarile la legea administratiei publice locale. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

“Am luat decizia de a intra în greva foamei, a fost o decizie grea, nu a fost o decizie luată peste noapte. Să ne întoarcem puţin în istorie şi să ne amintim că în urmă cu 100 de ani foarte mulţi români mureau la Mărăşti, Mărăşeşti şi Oituz, câtă frunză şi iarbă şi deschideau drumul spre ceea ce noi, ca români, ne-am dorit întotdeauna – România Mare. Atunci un guvern aflat la putere, responsabil, a avut inteligenţa să adune provinciile româneşti să se nască România Mare şi practic să avem noi teritorii. Astăzi, din păcate, ne confruntăm cu o guvernare care riscă să arunce în derizoriu tot ceea au făcut acei guvernanţi responsabili în urmă cu 100 de ani. Motivul pentru care intru în greva foamei este că am solicitat sprijin din partea statului pentru finanţarea monumentului unirii care nu este o piatră, aşa cum îl cataloghează unii şi alţii, este un monument dedicat românilor care au murit pe front pentru ca noi să trăim astăzi într-un stat naţional modern”, a declarat deputatul PNL Florin Roman, la Palatul Parlamentului, potrivit MEDIAFAX.

Florin Roman a afirmat că dacă nu suntem în stare ca naţie să onorăm jertfa acelor oameni înseamnă că “nu suntem pregătiţi cu adevărat de Centenar”. Liberalul a precizat că după nouă luni de zile de “dialog surd cu reprezentanţii puterii”, nu există buget pentru Centenar, calendar de evenimente, nu există viziune.

Florin Roman a reclamat faptul că Ministerul Culturii refuză să prezinte proiectele de celebrare a Centenarului Marii Unirii.

„Nu avem niciun fel de idee despre ceea ce înseamnă Centenar, în schimb înainte de a intra în anul Centenar dinamităm România, venim în Parlament cu un proiect de modificare a Legii administraţiei publice locale în care (…) nu facilităm Centenarul, dar legalizăm limba oficială maghiară, steagurile secuieşti, inscripţile bilingve cu un an înainte de centenar. Cine îşi doreşte să arunce România în aer? Cine îşi doreşte să irite populaţia care trăieşte bine merci (…) nu este niciun fel de problemă între maghiari şi români la ora actuală, dar va fi o problemă dacă ei vor merge cu acest proiect înainte. Nu este normal să dai privilegii liderilor UDMR în prag de Centenar doar pentru că vrei să te agăţi de putere la nesfârşit, să ai susţinere parlamnetară şi pentru asta să fii în stare să vinzi bucăţi întregi din România”, a spus Roman, precizând că proiectul de lege va fi adopat tacit dacă nu este discutat în comisiile de specialitate.

Roman le-a cerut românilor care sunt solidari cu demersul său să posteze pe reţelele de socializare, la balconul casei sau la rever un tricolor. Liberalul a precizat că nu a mai fost în greva foamei şi nu ştie cât timp va rezista. „Eu sper ca presiunea cetăţenilor să îi oprească pe cei care ne guvernează să adopte modificările la legea administraţiei publice locale şi sper ca această presiune să îi determine măcar să gândească. Am impresia că unii dinte conducătorii de astăzi nu cunosc istoria”, a spus Roman.

Florin Roman a precizat că va dormi la Parlament şi că şi-a pregătit un bagaj pentru perioada următoarea, urmând ca cineva să îl ajute aducându-i lucruri de acasă atunci când va fi necesar. ”Dorm sus la grupul PNL, unde stau ziariştii. Am cărţi de citit, mi-am luat cărţi, îmi trimit oamenii din ţară cărţi, citesc. O să am şi de lucru, vreau să lucrez, voi participa la lucrările Parlamentului, lucrez la proiecte în perioada asta. (Mă voi spala-n.r.) la baia cea mai apropiată pentru că o să mă trezesc de dimineaţă când sper să nu fie foarte multă lume şi să pot să-mi fac şi eu igiena personală”, a spus Roman.

http://radiochisinau.md/un-deputat-roman-a-intrat-in-greva-foamei-invocand-lipsa-proiectelor-pentru-centenarul-marii-uniri–56312.html#.Wb_g290UmdU.facebook

 

Comentarii

Lasă un răspuns