Vladimir Voronin dat in judecata…

Pe 24 aprilie, instanta va decide daca presedintele Vladimir Voronin va fi judecat la cererea parlamentarei Vitalia Pavlicenco
Pe 24 aprilie, Judecatoria sectorului Centru al mun. Chisinau va incepe examinarea cererii liderului Partidului National-Liberal (PNL), Vitalia Pavlicenco, care l-a actionat in judecata pe Presedintele Vladimir Voronin, pentru lezarea onoarei si demnitatii.

 

Potrivit Agentiei INFOTAG, prima sedinta de judecata in acest caz ar putea fi si ultima, daca instanta va respinge cererea liderului PNL. Prin legislatia in vigoare, seful statului beneficiaza de imunitate. Anterior, pentru acest motiv, judecata a respins cererea de chemare in judecata a Presedintelui Vladimir Voronin, depusa de catre liderul Aliantei "Moldova Noastra", Serafim Urechean.

Agentia INFOTAG a mai informat anterior ca Vitalia Pavlicenco precizeaza in cererea de chemare in judecata ca, recent, intr-o emisiune difuzata de postul de televiziune NIT, Voronin a declarat: ,,Ei, in mod insistent, ne numesc in toti acesti ani romani. (…) La recensamintul din 2004 numai 2,1% s-au declarat romani. Eu i-am spus si lui Basescu ca in 15 ani ati finantat nu se stie pe cine, cit ati bagat voi in acesti moldoveni romani – Pavlicenco care iese la microfon, Dabija de la ,,Literatura si arta" si altii, toti acesti romani ai nostri trecuti de urgenta din PCUS si KGB in romani – si ati obtinut doar 2,1%".
Liderul PNL afirma ca, prin aceste declaratii, Voronin "i-a lezat onoarea, demnitatea si reputatia profesionala" si ii cere acestuia despagubiri morale in suma de 500 mii lei ($39,9 mii). Totodata, Pavlicenco solicita "dezmintirea informatiei ponegritoare la acelasi post de televiziune, in aceeasi emisiune si la aceeasi ora la care a fost difuzata emisiunea vizata in cererea ei".
Comentarii

Lasă un răspuns