PNL din Republica Moldova propune și solicită României să deschidă Centre de vaccinare în Republica Moldova

Partidul National Liberal din Republica Moldova a pledat mereu pentru o cooperare cat mai stransa in toate domeniile cu Romania – Tara-membra a NATO si UE, unde locuieste cea mai mare parte a natiunii noastre romane. Avem un trecut comun, și, ca romani, avem, la sigur, un viitor comun.

Ca toate natiunile si popoarele de pe planeta, trecem astazi printr-o perioada cumplit de grea. Analistii si specialistii se vor pronunta inca multa vreme, ulterior, asupra cauzelor adevarate ale acestei napaste bacteriologice.

In toate programele si platformele adoptate si promovate de Partidul National Liberal, de cand s-a reconstituit, dincoace de Prut, s-a pus accentul pe constientizarea faptului de netagaduit – ca doar impreuna o natiune poate depasi, mai ales, greutatile majore, iar Republica Moldova, cuprinsa de coruptie, saracie si de incertitudine, a fost si este mereu ajutata de Statul Român, asa cum am vazut si in situatia legata de epidemie.

Miscarea Politica UNIREA, din care face parte si PNL.md, a prezentat societatii o Declaratie-Program pentru depasirea actualei crize sanitare, politice si social-economice generalizate din Republica Moldova.

Cunoastem cu totii ce ajutor ne-a acordat, repetat, in exact acest sens România, inclusiv in anul de cand a inceput starea epidemica foarte complicata, care continua.

In acelasi sens si spirit de cooperare, autoritatile de la Bucuresti au anuntat ca cetatenii romani din Republica Moldova pot merge peste Prut, in Romania, sa se vaccineze.

Pledand ferm pentru principiul NE-OBLIGATIVITATII VACCINARII, asa cum este prevazut si in Romania, noi, PNL.md, multumim Statului Român pentru ajutor, propunandu-le autoritatilor de resort de la Bucuresti si de la Chisinau sa colaboreze cu celeritate, pentru a institui un Centru sau cateva Centre in zonele Nord, Centru, Sud, dincoace de Prut, pentru a se oferi basarabenilor-doritori de a se vaccina, constienti si de riscurile asumate prin decizia personala luata, – posibilitatea sa o faca mai operativ aici, fara a se deplasa in Romania.

Partidul National Liberal
din Republica Moldova
Chisinau, 16 martie 2021

Comentarii