„Diversiunea Dodon” este o diversiune antiromanesca, antieuropeana. Declaratia PNL

Dupa “Diversiunea Filat”, care a constat in cumpararea masiva, in noiembrie 2010, cu orez si sapun, a voturilor alegatorilor insaraciti cu buna stiinta de comunisti timp de zece ani, acum Republica Moldova este in fata pericolului de a fi victima “Diversiunii Dodon”, care, impreuna cu PLDM, comunistii, cercurile separatiste de la Tiraspol si cercurile imperialiste de la Kremlin, dar si cu unii factori europeni manipulati, o imping pe fostul demnitar in regimul comunist Zinaida Greceanii la functia suprema in stat.


Aceasta diversiune urmareste scopul de a readuce – ca politica de stat – politica moldovenista antiromaneasca. Cetatenii Republicii Moldova cu viziuni anticomuniste au uitat declaratiile electorale diversioniste ale lui Igor Dodon privind eventualitatea “intregirii statului moldovenesc”, prin unirea cu partea aflata in Romania.

Romanii din Republica Moldova, care sint in proportie de 80 la suta, ca si alogenii cu vederi democratice, proeuropene nu au uitat nici acuzatiile tovarasei Greceanii la adresa Statului Roman si la adresa Ambasadorului Romaniei, materializate in expulzarea acestuia in plina desfasurare a evenimentelor de la 7-8 aprilie, scenarizate de aceleasi forte prorusesti, care au exploatat in mod cinic asteptarile democratice ale protestatarilor, in mare parte tineri.

Daca fortele politice din AIE-2 nu au reusit sa negocieze cu demnitate fata in fata cu PCRM si au recurs la “calul troian”-Grupul Dodon, sint mai oportune alegerile anticipate, decit Republica Moldova sa aiba un Presedinte ajuns in functia suprema in stat printr-o cirdasie antiromanesca. PNL a spus mereu ca Republica Moldova are nevoie de un Presedinte roman, european, care sa conduca aceasta populatie, prin reforme, spre Romania, NATO, UE.

PNL considera ca societatea trebuie sa se mai exprime o data in alegeri anticipate, punind note fortelor politice care s-au angajat sa aleaga un Presedinte democrat, dar acum pun la cale tertipuri si scenarii ca sa aleaga tot un comunist. Alegerile sint o forma de manifestare a democratiei, ele trebuie sa aiba loc onest, fara manipulari, cumparari si deturnarea voturilor exprimate.

PNL are incredere in puterea de discernamant a poporului si va veni cu o pozitie speciala, avind in vedere experienta trista din ultimii ani, cauzata de prestatia exponentilor tuturor partidelor parlamentare in unele comisii electorale.


PNL isi exprima sprijinul pentru pozitia Ambasadorului Romaniei care aminteste ce s-a intimplat intre anii 2001 si 2009, mai cu seama in ultimii ani ai Guvernului PCRM in relaţia moldo-romana, cum au degenerat dramatic lucrurile pina la o criza profunda si expulzarea Ambasadorului, inchiderea frontierelor, crearea unui regim de vize intre Republica Moldova si Romania.

PNL solicita factorilor de la UE sa nu se lase manipulati de exponentii fortelor rusesti din guvernarea de la Chisinau si sa nu se amestece in procesul identificarii candidatului pentru sef de stat in Republica Moldova, asa cum au facut, impreuna cu Rusia, in anul 2005, dupa care ne-am ales cu acelasi lider comunist Voronin Presedinte, cel care a adincit dezastrul si saracia in al doilea stat romanesc.

PNL considera ca Republica Moldova are nevoie de un Presedinte care se constientizeaza ca roman, avind vederi euratlantice si, daca in acest moment el nu poate fi votat de partidele corupte din Parlament, mai bine sa se desfasoare alegeri anticipate si sa se dea lupta pentru un Presedinte al majoritatii romanesti si al alogenilor loiali statului, nu un Presedinte al Tiraspolului, Kremlinului sau al altor forte ce vor sa ne tina departe de civilizatia europeana, transnistrizati si neintregiti cu Romania.

PNL, care a solicitat Cancelarului Federal al Germaniei sa convinga si conducerea rusa privind necesitatea lichidarii consecintelor Pactului Molotov-Ribbentrop pentru pamintul romanesc rapit de URSS, ii resolicita dnei Angela Merkel sa nu permita transnistriazarea Republicii Moldova, ci sa pledeze cauza reintregirii celor doua state romanesti, dupa model german.

Amintim Guvernului ca nu a mai avut loc sedinta comuna a Guvernelor de la Bucuresti si Chisinau si ca Forul Democrat al Romanilor a cerut Executivului moldovean sa examineze optiunea unificarii celor doua state pina in anul 2012, lucru ce se poate produce prin vointa nationala si politica si nationala..

Chisinau, 13 noiembrie 2011
Comentarii

Lasă un răspuns