In cadrul conferintei partidele au avut cite un mesaj de salut. Din partea PNL au vorbit Vitalia Pavlicenco, presedintele formatiunii, si Veaceslav Ombun, vicepresedinte al
partidului, presedintele Organizatiei Tinerilor National-Liberali. Vitalia Pavlicenco a spus ca „national-liberalii au ramas pe platforma neschimbata a avansarii, prin reforme liberale, spre NATO si UE, spre un Parteneriat strategic bilateral cu Romania „Pentru Europa”. PNL pledeaza pentru schimbari, pentru preluarea experientei statelor postsovietice si postsocialiste admise deja in spatiul euratlantic, pentru respectarea drepturilor si a libertatilor fundamentale ale omului, incalcate grav de guvernantii comunisti, pentru edificarea cu adevarat a unui stat de drept in R.Moldova.Veaceslav Ombun a adresat celor prezenti mesajul de solidarizare pentru regasirea tuturor romanilor intr-un spatiu comun, pentru a continua fapta istorica de reintregire a neamului romanesc printr-o noua Romanie mare, infaptuita, in trecut, de istoricul Partid National Liberal, ale carui traditii tinerii se vad datori sa le continue, prin accederea in spatiul NATO si UE.
Deasemenea la initiativa lui Filip Druta, simpatizant PNL, a fost propusa o petitie catre Guvernul, Parlamentul si catre Presedintele Republicii Moldova din parete la tinerii cetateni ai Republicii Moldova, care si-au exprimat pozitia civica, cerind revocarea proiectului Codului Invatamintului, pe motiv ca acesta incalca dreptul accesului liber la studii si nu corespunde exigentelor unei societati democratice.
In cadrul conferintei Vitalia Pavlicenco a spus despre climatul electoral ca este compromis inca incepind din anul 1999, de cind comunistii au rasturnat in Parlament Alianta pentru Democratie si Reforme, ca nu exista spatiu public pentru dezbateri si ca un Cod de conduita – dupa ultima campanie electorala, pentru Parlamentul Romaniei, ce a depasit toate limitele bunului simt – demonstreaza ca nu poate fi nici eficient, nici respectat. Unicul lucru pe care il pot face occidentalii, care observa procesul politic si electoral din R.Moldova, este de a aprecia caracterul liber si democratic al alegerilor nu doar evalund prestatia subiectilor electorali in lunile de campanie electorala propriu-zisa, ci incepind cu anul 2001 sau, cu cel putin, 2005, ani cind au invins comunistii care au transformat R.Moldova intr-un bantustan antidemocratic.
Conferinta si Tirgul au continuat pe 4 decembrie cu dezbateri intre organizatiile de femei si de tineri ale partidelor politice.
SP al PNL