PNL implineste trei ani de la Congresul sau de constituire

Partidul National Liberal isi tine pe 19 decembrie sedinta Delegatiei Politice Nationale

Situatia in Republica Moldova devine tot mai incerta. Parlamentul nu a votat Presedintele R.Moldova si, astfel, intervine o perioada ce poate avea diferite deznodaminte. Alianta pentru Integrare Europeana cauta solutii, pornind de la aceasta stare de lucruri. Se constata o diferenta de viziuni asupra deciziilor politice ce urmeaza sa fie adoptate – unii lideri ai entitatilor componente ale AIE considera ca e nevoie de modificarea Constitutiei sau chiar de adoptarea unei noi Constitutii, care sa fie supusa si unui referendum, pentru a se gasi o iesire din impasul cauzat de prevederile Constitutiei modificate in anul 2000, prin care seful statului este votat de Parlament, prevederi ce creeaza blocaje si crize politice. Alti lideri ai AIE considera ca iesirea din impas o constituie noile alegeri anticipate, care sa dea mai multa putere partidelor democratice proeuropene pentru reformarea societatii pe drumul spre UE.

PCRM, care nu a votat, in mod iresponsabil, pentru candidatul AIE Marian Lupu la functia de Presedinte al R.Moldova, insista asupra alegerilor anticipate, solicitind Curtii Constitutionale o decizie asupra aspectului interpretabil din Constitutie legat de termenul in care acestea pot fi anuntate urmare a dizolvarii Legislativului.

Partidul National Liberal a sprijinit cele trei partide liberale in alegerile din 29 iulie si a declarat, dupa scrutin, ca sprijina Alianta pentru Integrare Europeana. PNL este deschis discutiilor si negocierilor pentru o participare mai larga a partidelor democratice la eventualele alegeri anticipate, ca sa se obtina un rezultat confortabil si net superior in viitorul scrutin, ce va permite asezarea statului pe o cale clara spre UE. In acest sens, PNL a adresat liderilor AIE invitatia de a participa la sedinta ordinara, largita a Delegatiei Politice Nationale a PNL, care se va tine pe 19 decembrie. La aceasta sedinta, membrii DPN vor examina Raportul BPC privind activitatea desfasurata dupa sedinta precedenta a DPN, vor adopta unele hotariri avind caracter organizatoric si vor examina doua proiecte de declaratie – privind sprijinirea initiativei societatii civile de interzicere a simbolurilor comuniste si condamnarea crimelor comunismului si privind situatia politica si sarcinile PNL.

Serviciul de presa al PNL

14 decembrie 2009

Comentarii

Lasă un răspuns