D E C L A R A Ţ I A
Delegației politice Naționale a PNL
PNL a formulat o serie de propuneri concrete privind p articiparea, în aceste alegeri, într-un Bloc European sau într-un Bloc Liberal, pentru a se continua, cu fermitate, pregătirea în vederea aderării la UE și petrru contracararea presiunilor rusești contra viitorului nostru românesc, european.
Nu au urmat reacții de acceptare din partea partidelor parlamentare, percepute ca partide ce au cufundat statul într-o corupție generalizată, cu guvernanți interesați să se mențină cu orice preț la putere, pentru a nu ajunge pe mâna justiției, drept partide care se tem de transparența actului decizional, pe care o cere, de exemplu, PNL.
PNL a încercat un clivaj clar pe orientarea Vest/Est. Respingerea acestei abordări demonstrează justețea convingerii național-liberalilor că partidele de la guvernare nu sunt interesate de Europa și de integrarea intra-românească, drept motor al avansării pe traseul european, ci de fentarea, în continuare, a factorilor europeni că ar fi proUE, dar rămânând, de fapt, cu lideri șantajabili antieuropeni și antiromâni. Acești lideri urăsc – la comanda Moscovei – partidele românești și PNL-ul unionist, un partid cu adevărat eurointegrist.
În aceste condiții, membrii Delegației Politice Naționale a PNL adresează un ultim apel partidelordemocratice, proeuropene, cu șansa de a oferi o alternativă populației cu vederi naționale. Mesajul vizează entitățile politice mai vizibile și cu potențial sprijin electoral – PAD, PLR, PPM, AntiMafie.
În listă nu se regăsește PL, care a demonstrat rigiditate necivilizată și incapacitate de dialog și de compromis rezonabil, care demonstrează suficiență și încrederea că va avea, totuși, câțiva deputați în Legislativ, care, însă, nu vor rezolva mari probleme de sistem.
PNL solicită antamarea, de urgență, a unui dialog, ca să se propună electoratului o forță nouă, a treia, cu adevărat proeuropeană, ca să nu se mai voteze partide oligarhice, pentru care cooperarea cu partidele românești este mai periculoasă decât coalizarea cu partidele prorusești.
Situația din 2014 este asemănătoare celei din 2001 și numai liderii politici antiromâni pot avea un comportament menit să prăbușească avansarea celui de-al doilea stat românesc spre Europa, prin România. Sau cei cu misiunea de a ne opri din acest drum, acoperindu-se cu argumentul ”revenirii comuniștilor”, ce s-ar putea produce, mai ales ca rezultat al guvernării postcomuniste corupte și trădătoare a interesului național de refacere a unității românești.
Marea Unire s-a făcut în 1918. Împreună, facem Unirea în 2018.
Chișinău, 14 septembrie
Comentarii