„Actiunea 2012” catre MJ: „Dezideratul Unirii cu Romania nu poate fi interzis prin lege”

 Exprimam multumiri Platformei Civice “Actiunea 2012″ pentru pozitia facuta publica. Noi am sprijinit aparitia acestei Platforme  unioniste, la fel cum am sprijinit constituirea “Miscarii Civice-1812″, a Miscarii “Memoria Neamului” si, la timpul cind a fost necesar, am sprijinit, in fata persecutarilor din partea regimului comunist, PPCD, PL, PLDM si PD. Asteptam ca acum aceste formatiuni sa ii ceara Ministerului Justitiei sa nu-si aroge dreptul de a decide ce e legal si ce nu e legal in R.Moldova ca stat de drept, cum vrea sa devina, in care libertatea de exprimare si pluralismul politic si de opinii nu pot fi sugrumate.

Platforma Civica „Actiunea 2012”: Obiectivul lichidării consecinţelor Pactului Ribbentrop-Molotov şi dezideratul Unirii Republicii Moldova cu România nu pot fi interzise prin lege

Platforma Civică Acţiunea 2012 condamnă situaţia fără precedent creată de Ministerul Justiţiei din Republica Moldova, care a refuzat să înregistreze modificările operate de Partidul Naţional Liberal în Statutul său şi care a înaintat o sesizare Curţii Constituţionale pentru a se pronunţa asupra legalităţii menţionării obiectivului Unirii Republicii Moldova cu România în statutul formaţiunii – transmite Romanian Global News.

„Considerăm nefondate şi discriminatorii demersurile Ministerului Justiţiei, care aduc atingere libertăţii de exprimare şi pluralismului politic. Refuzul de a admite existenţa pe scena politică din Republica Moldova a opțiunii unioniste demonstrează o teamă a instituţiilor publice faţă de apropierea de vectorul vestic al Republicii Moldova.

Facem un apel către actuala guvernare din Republica Moldova, care şi-a propus realizarea unor reforme democratice autentice, de a nu permite persecutarea fără temei legal de către o instituţie publică a vreuneia din formaţiunile politice existente sau viitoare. Amintim că Declaraţia de Independenţă adoptată la 27 august 1991 garantează exercitarea drepturilor sociale, economice, culturale şi a libertăţilor politice ale tuturor cetăţenilor Republicii Moldova, inclusiv ale persoanelor aparţinând grupurilor naţionale, etnice, lingvistice şi religioase. În acest context, obiectivul lichidării consecinţelor Pactului Ribbentrop-Molotov şi dezideratul Unirii Republicii Moldova cu România nu pot fi interzise prin lege.

Sancţionarea ilegală a adevărului istoric va atrage după sine sancţionarea morală a celor care îl dispreţuiesc, care îl ignoră, îl contestă sau cărora le este frică de el.”

Comentarii

Lasă un răspuns