„Adevarul” despre ce spun cetatenii Republicii Moldova despre Unire (VIDEO)

„Adevărul” (www.adevarul.ro) prezintă argumente pro şi contra ale moldovenilor”. In luna decembrie am fost solicitata sa acord un interviu video. Am acceptat, asa cum procedez mereu.

Este foarte salutara intentia portalului de a face asemenea filme documentare, precum e si „Adevărul despre Unire”, lansat vineri, la ora 13.00, pe site-ul www.adevarul.ro, de ziua implinirii a 155 de ani de la Mica Unire.

O echipă de reporteri a cotidianului „Adevărul” a vizitat Republica Moldova, pentru a vedea cum se vede proiectul Unirii de pe malul sting al Prutului.

La capătul unei săptămâni în care am putut citi zilnic articole despre posibilitatea ca frontiera dintre România şi Moldova să fie ştearsă, adevărul.ro prezintă, în imagini și declarații, faţa nefardată a Basarabiei. Documentarul de 45 de minute cuprinde mărturii ale politicienilor, ale societăţii civile moldoveneşti şi surprinde momente din viaţa de zi cu zi a Chişinăului sau a Tiraspolului, vizite în fabrici sau dialoguri în stradă cu oamenii.

”Născuţi în URSS: între „nu putem trăda Moldova pentru o utopie, pentru o poveste unionistă” şi „moldovenismul este o invenţie stalinistă”, Unirea dintre România şi Moldova nu înseamnă doar Unirea a două ţări înrudite. La graniţa dintre două mari puteri aflate într-un conflict din ce în ce mai vizibil, contează prea puţin ce vor oamenii de aici.

Vitalia PAVLICENCO
Comentarii

Lasă un răspuns