Am facut alegerea pentru PNL, pentru ca a pastrat intact atasamentul fata de valorile nationale

Pe data de 12 august a avut loc, la Ungheni, conferinta Organizatiei teritoriale a PNL, la care au participat 80 de delegati, printre care mai multi tineri si femei. Alexandru Cojocaru, consilier raional, Valeriu Moraru si alti membri ai PNL au mentionat necesitatea implicarii active a cetatenilor in politica, pentru a promova, la nivel raional, reformele urgente, ce se impun prin intirzierea lor, cauzata de administrarile incompetente comuniste de pina la alegerile locale din 2007.

Aceasta oportunitate a aparut odata cu formarea coalitiilor democratice, care trebuie sa adopte un alt stil de lucru, sa respecte intelegerile convenite intre membrii coalitiei, spre binele comunitatii, sa actioneze eficient, pentru a pregati perspectiva democratica in alegerile parlamentare din 2009.

Conducerea Organizatiei teritoriale Ungheni a PNL a informat despre activitatea desfasurata in ultimele luni pentru extinderea structurii teritoriale, despre participarea constanta la toate activitatile la nivel national, organizate in baza deciziilor Delegatiei Politice Nationale a PNL, si despre sarcinile ce stau in fata membrilor PNL pentru informarea corecta a cetatenilor privind starea de lucruri din societate, programul PNL, transformarile inevitabile si costurile acestora la nivel national, raional si local, pentru cetatenii inselati pina acum de guvernarile de stinga.

Conferinta a ales noile organisme colective ale structurii teritoriale. In functia de presedinte a fost ales Alexandru Cojocaru, consilier raional, care va fi asistat de trei vicepresedinti si de membrii BP.

La conferinta au participat Vitalia Pavlicenco, presedintele PNL, Andrei Iuri-Apostol si Veaceslav Ombun, membri ai Biroului Permanent Central al PNL.

Participantii la conferinta au adoptat textul unei "Declaratii privind prioritatile politice",in care si-au exprimat ingrijorarea in legatura cu situatia politica si social-economica din R.Moldova, conditiile proaste in care isi desfasoara munca, nerenumerata nici macar la nivelul decentei, profesorii si medicii, alte categorii social-profesionale. PNL-Ungheni considera ca pozitia oscilanta a Chisinaului in contextul conflictului ruso-georgian poate conduce la o reglementare a conflictului transnistrean in detrimentul intereselor nationale ale R.Moldova.

"In fata acestor evidente – interne si externe – participantii la Conferinta teritoriala PNL din Ungheni cheama fortele democratice sa-si uneasca eforturile pentru a apara aspiratia populatiei de aderare la UE, prin reforme rapide si o administrare competenta la toate nivelurile in stat, precum si pentru obtinerea victoriei politice in alegerile parlamentare din anul 2009" – se mai spune in Declaratie.

SP al PNL

Comentarii

Lasă un răspuns