Apelul Consiliului Unirii catre fortele democratice la solidaritate nationala

Apelul Consiliului Unirii către forțele democratice la solidaritate națională și invitație la Marșul din 28 iunie
Evoluțiile geopolitice din vecinătatea Republicii Moldova și a României, cauzate de comportamentul Rusiei, ca stat agresor, cu armată de ocupa
ție pe teritoriul nostru național, precum și manifestările extremiste ale elementelor proruse, în preajma semnării acordurilor asociative cu UE, impun revederea abordării momentului politic de către partidele și organizațiile nonguvernamentale românești, proeuropene.


Constatăm cu tristețe că, după producerea alternanței la Putere, în 2009, – când nu doar populația cu vederi democratice a așteptat un drum politic autentic proeuropean, – reformele promise au trenat grav. Această realitate pune în pericol parcursul provestic declarat, în pofida optimismului ridicol, afișat de guvernanții pseudodemocrați, ce se declară proeuropeni, dar care sunt, în esență, antiromâni și proruși și au creat un sistem cleptocratic.

Guvernanții se ascund îndărătul falsei impresii de ”politică externă abilă și inteligentă”, având același scop ca și comuniștii – de „sugere de la două oi” și de consumare oneroasă a fondurilor europene, de alungare a oamenilor la muncă peste hotare, de distrugere a sistemelor de sănătate, învățământ și cultură, de servire, cu fidelitate și precauție, a intereselor Moscovei, alături de instrumentele fățișe ale acesteia.

Astfel, constatăm apariția provocatoare a elementelor antinaționale, promotoare a fundamentalismului moldovenist iredentist vizând Moldova din România. Aceste manifestări de separatism și extremism sunt tolerate și par chiar inspirate de unii guvernanți. Când, de fapt, și reîntregirea Moldovei istorice se poate face prin Unire, în cadrul Statului Unitar Român, obiectiv împotriva căruia luptă forțele prorusești, inclusiv violent, din anul 2012. Ei luptă solidar împotriva unioniștilor, care consideră că cea mai scurtă cale de integrare a Republicii Moldova în UE și NATO este Unirea cu România, prin metode constituționale, pașnice, în baza unui vot popular, exprimat democratic.

În fața pericolelor interne și externe, componentele Consiliului Unirii condamnă pasivitatea premeditată a instituțiilor nefuncționale ale statului, critică poziția lașă a guvernanților șantajabili și fricoși și cheamă forțele ce se consideră naționale și democratice la un dialog în vederea oferirii unei alternative fariseilor de la Putere și Opoziției comuniste.

Dialogul, oportun, este și în interesul partidelor de la guvernare, care ar trebui să militeze, totuși, pentru consolidarea societății, în vederea apărării vectorului european în fața elementelor extremiste proruse, care sunt contra UE, NATO și a unității naționale românești.

Dispersarea forțelor necomuniste va favoriza, în acest an electoral, votul disperaților de guvernarea coruptă,i de lipsa de justiție și de reforme în economie, va genera tensiuni și destabilizare în societate, stare de lucruri dirijată, fără nicio îndoială, de Moscova și de cei care îi execută comenzile, care nu doresc o viață civilizată pentru basarabeni.

Pe 27 iunie, se va semna Acordul de asociere a R.Moldova cu UE, fapt salutat de unioniști.

Totodată, 28 iunie 1940 a fost o zi tragică în istoria Românilor, de aceea, sâmbătă, 28 iunie 2014, la ora 10.00, în fața Academiei de Științe a Moldovei, Consiliul Unirii îi așteaptă pe membrii partidelor și organizațiilor civice ce se consideră naționale, românești, unioniste, pe toți românii de bună credință de pe ambele maluri ale Prutului și pe alogenii integrați în al doilea stat românesc, să participe, îmbrăcați în negru, la un Marș al Demnității, în memoria sutelor de mii de români, din toate provinciile, exterminați sub regimul comunist de ocupație.

Noi nu dorim reeditarea unei asemenea crime și vom cere, în permanență, lichidarea consecințelor Pactului Molotov-Ribbentrop, pentru a reîntregi neamul românesc.

Consiliul Unirii,

Chișinău 12 iunie 2014

Comentarii

Lasă un răspuns