A depus actele pentru funcția de Primar general al Chișinăului și candidatul PNL, Alexandra CAN

COMUNICAT DE PRESĂ

IMG_7844IMG_7846Astăzi, în jurul orei 15.00, la Consiliul Electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău nr.1, a depus dosarul, pentru a fi înregistrată în calitate de candidat pentru funcția de Primar general al Chișinăului din partea PNL, dna Alexandra CAN, vicepreședinte al Partidului Național Liberal.

Alexandra Can candidează în baza deciziei Biroului Permanent Central, decizie care a confirmat propunerea Delegației Politice Naționale a PNL din 18 martie.

IMG_7850PNL, primul partid statutar unionist din Republica Moldova pledează continuu pentru coagularea și consolidarea forțelor eurounioniste, precum și pentru coordonarea acțiunilor acestora, în scopul de a se contracara ofensiva forțelor revanșarde antieuropene și antiromânești.

În acest scop, reprezentanții PNL au inițiat și participat la numeroase discuții – bilaterale și multilaterale – pentru identificarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale din anul 2016, precum și, în acest an, – pentru funcția de Primar general al capitalei Chișinău.

Unele entități politice și-au înaintat candidații înainte de a se încerca și realiza o IMG_7852înțelegere comună privind un candidat comun, iar dialogul început, inclusiv la Forul organizat de Mișcarea civică europeană, deși este necesar, nu a continuat. În aceste condiții, PNL a decis, prin organismele sale colective, să propună chișinăuenilor candidatură înaintată de partid.

Alexandra Can este o persoană politică și publică cunoscută și apreciată. Este economist de profesie, directorul general al întreprinderii ”Artima” SA. A deținut mai multe funcții înalte în instituții publice centrale și locale, inclusiv funcția de ministru. Deține și în prezent unele funcții, inclusiv în asociații profesionale.

Pentru activitatea desfășurată a fost menționată cu înalte distincții ale celor două state românești – Republica Moldova și România.

Serviciul de presă al PNL

Comentarii

Lasă un răspuns