Care partid convoaca pe asa vreme conferinte? PNL!

Pe 19 decembrie, s-a desfasurat conferinta de constituire a Filialei teritoriale Telenesti a PNL. Este prima dupa alegerile parlamentare anticipate, la care PNL a participat, prima data, ca entitate separata. Desi ziua de duminica a fost una de iarna, geroasa, si drumurile sint mai putin practicabile, delegatii au venit la forul teritorial Telenesti al PNL si au examinat bilantul alegerilor, au ales organismele colective ale structurii teritoriale.

Nucleul ce a format grupul de initiativa a facut parte anterior din Partidul Liberal, trecind la PNL in septembrie, nemultumiti de persoana promovata acolo la functia de presedinte, de nerespectarea principiilor democratice in functionarea structurii teritoriale si de nesocotirea vrerii membrilor formatiunii. Insa PNL nu e partidul sa faca tam-tam-uri din asemenea chestiuni. Este bine ca oamenii au avut curajul sa nu accepte o manipulare de catre cei care, reprezentind un partid ajuns parlamentar, abandoneaza principiile civilizate in dezideratul de consolidare, cu orice pret, a partidului.

Vorbitorii la conferinta si-au exprimat sprijinul pentru pozitia si mesajul privind reintregirea neamului romanesc, promovat de partid, subliniind increderea ca evolutiile politice din Republica Moldova vor demonstra tot mai pregnant justetea si oportunitatea unui asemenea curaj al PNL. Echipa teritoriala Telenesti se pregateste de alegerile locale, selectind, pentru listele de consilieri si pentru functia de primar, profesionisti, persoane cu reputatie buna si cu pozitie civica, persoane ce se bucura de respectul comunitatii.

Reprezentantii conducerii de la Chisinau au subliniat asemanarea puternica dintre PCRM si partidele aflate in prezent la guvernare, care incurajeaza, in continuare, traseismul activistilor de la alte partide, incercind sa ii atraga prin metodele vechi, comuniste, gen “ce va va da acest partid, daca nu are deputati si ministri?” Adica, ceea ce vrea sa insemne ca satele, comunele care nu vor alege reprezentanti ai partidelor parlamentare vor fi nedreptatiti si pedepsiti in distribuirea mijloacelor din bugetul de stat pentru diferite proiecte si necesitati ale comunitatilor. PNL s-a angajat sa aiba o pozitie transanta impotriva practicilor comuniste promovate si in anul care s-a scurs de catre liberali si democrati, practici care – fara dubiu – vor fi promovate, la sigur, de cei care au furat si voturile PNL printr-o cirdasie urita, precum s-a intimplat la Balti, de cei care au compromis procesul electoral prin pomenile cu orez si sapun.


Delegatii la conferinta de constituire a Filialei Telenesti a PNL au condamnat tergiversarea refacerii AIE si si-au exprimat dezacordul cu formarea unei coalitii de stinga, impreuna cu PCRM, in Parlamentul R.Moldova.

Conducerea centrala a PNL saluta formarea atasamentelor politice national-liberale dupa alegerile parlamentare anticipate, procesul de consolidare a formatiunii, organizarea conferintelor ce constituie Delegatiile Politice Teritoriale care vor alege, statutar, delegatii la Congresul al III-lea al PNL.

La conferinta de la Telenesti a participat si conducerea Filialei national-liberale vecine, din Orhei.

Serviciul de presa al PNL

Comentarii

Lasă un răspuns