Cetatenii sunt chemati la Marsul Demnitatii Nationale de la 28 iunie

Consiliul Unirii si-a tinut sedinta pe data de 13 iunie, abordind probleme legate de pregatirea pentru actiunile legate de 22 si 28 iunie.

Pentru aceasta sedinta au fost invitati, in perspectiva unificarii fortelor proromanesti pe o platforma unionista Mihai Ghimpu sau – in cauza unui refuz – Valeriu Saharneanu si Ion Hadarca. Acceptul lor mai este asteptat de membrii activi ai CU.

Reprezentantii entitatilor politice, care au depus cereri pentru manifestarile de la 28 iunie, au informat asistenta despre problemele pe care le intimpina in legatura cu pozitia abuziva din partea Partidului Liberal, ce controleaza pirghiile administrative ale municipalitatii si foloseste aceasta ipostaza impotriva celor pe care ii considera oponenti politici, aplicind metode comuniste in incercarile de anihilare a luptei lor pentru obiectivul unionist.

Reprezentantii AVR “Tiras-Tighina” si ai PNL au fost private, astfel, de posibilitatea de a ajunge cu un Mars in PMAN, rezervata de persoane reprezentind PL pina in anul 1940 sau chiar pina in 2110. PNL a difuzat un comunicat de presa legat de aceasta situatie si a cerut consilierilor municipali sa analizeze situatia, sa o aseze in albia normalitatii. Se analizeaza eventualitatea chemarii in judecata a Primariei pentru ca a inregistrat declaratiile PL fara a fi respectata legea, banuindu-se si trisari ulterioare de acte.

Membri ai Consiliului Unirii vor organiza un transport la cimitirul ostasilor romani de la Cantemir, Tiganca pe 22 iunie, iar pentru 28 iunie ii cheama pe toti romanii cu demnitate, pe toti cetatenii celui de-al doilea stat romanesc sa vina la ora 11.00 in fata Academiei de Stiinte a Republicii Moldova, de unde va urma un Mars al Demnitatii Nationale in ziua cind se implinesc 73 de ani de la invadarea Basarabiei de armata sovietica, ce a ocupat acest teritoriu romanesc in urma Pactului criminal Molotov-Ribbentrop.

Serviciul de presa al Consiliului Unirii
Comentarii

Lasă un răspuns