Cimitirul Eroilor Militari din 1918

In legatura cu actiunile, unui grup de veterani militari, de reanimare a Cimitirului Eroilor Militari din Chisinau, Dl. Alexandru Gorgan, secretar general al PNL, ex viceministru al apararii, ex Secretarul Consiliului suprem de securitate a Republicii Moldova, a declarat:
„Din 1918 pina 1959 in Chisinau a existat Cimitirul Eroilor Militari, inaugurat de catre autoritatile române. Aici si-au gasit vesnica odihna sute de militari din diferite tari europene, (Germania, Franta, Italia, România, Cehia, Grecia, Portugalia, fosta Uniune Sovietica), cei care si-au pierdut viata in primul si al doilea razboi mondial.

Acest cimitir are o semnificatie deosebita – comemora ostasul care si-a indeplinit cu cinste datoria fata de tara sa. Pentru tinara generatie ar fi fost un exemplu de urmat, devenind constienta de faptul ca patria va avea grija de memoria fiilor sai.

Ca sa stearga din memorie atitudinea civilizata a României fata de cei care si-au jertfit viata pentru popor, totul ce demonstra ca suntem un neam, un popor, in anul 1959, autoritatile sovietice comuniste au distrus bestial acest complez a onoarei militare.

Actualmente, teritoriul fostului cimitir este vindut de autoritatile centrale ale Republicii Moldova, pentru constructii.

Este imoral sa construiesti, sa traiesti si sa te plimbi pe osemintele omenesti.

Ii chemam pe toti oamenii de buna credinta, organizatiile obstesti, partidele sa ceara guvernului aducerea cimitirului la o stare normala.”

SP al PNL.

Comentarii

Lasă un răspuns