Comunicat de presă al PNL: ”Lupul păru-și schimbă, dar năravul – ba”. Blocul ACUM are milioane de la stat, dar mai cerșește și de la cetățenii creduli și naivi…

Partidul Național Liberal amintește că, potrivit datelor făcute publice, la începutul campaniei electorale, partidele ce formează Blocul ACUM aveau în conturi peste 2 milioane de lei, banii provenind, în mare parte de la bugetul de stat, urmare a rezultatelor alegerilor parlamentare. Cu toate acestea, în pofida sumei deloc mici, iată că acest concurent mai face și un apel către cetăţenii necăjiţi, pentru a le solicita acestora să doneze bani de campanie, fixând și un ”targhet” de 200 de mii, argumentând cerșitul prin lipsa de mijloace suficiente pentru a-și promova mesajele inutile, într-o realitate în care numai cine nu vrea nu vede că Republica Moldova, prin mila actualilor guvernanți ”struțo-cămilă” ruso-europeniști, duc statul și societatea în niciunde.

Aici puteți vedea link-ul: https://unpaspentru.md/2019-sprijina-partidul-schimbarii-doneaza-pentru-partidul-actiune-si-solidaritate/ 

Pentru a face o claritate exactă, PNL vă informează: la începutul campaniei electorale (14 septembrie 2019) PAS avea sold de 1.047.868, 54 lei.

La începutul campaniei electorale (14 septembrie 2019), PPDA avea sold de 1.005.831,86 lei.

Soldul celor două componente ale Blocului ACUM era de peste 2 milioane lei în debutul perioadei electorale.

Blocul ACUM a mai primit în campanie donaţii în cont, unele ilegale, semnalate de PNL, avându-se în vedere depăşirea plafonului de 12 salarii. Din cele 200 de mii, transferate Blocului ACUM de Mandatîi Aliona, cu încălcarea plafonului, diferenţa de peste plafon nu a fost extrasă la Bugetul de stat, așa cum prevede legea, ci a fost restituită donatorului, după care re-transferată pe contul blocului ACUM prin alte firme – ce par a fi ale aceleiași Mandatîi sau ale rudelor acesteia.

PPDA a transferat, în tranşe, 500 mii şi, respectiv, 200 mii, – un total de 700 mii lei în contul electoral al Blocului ACUM.

PAS a transferat în tranşe circa 730 mii lei în contul electoral al Blocului ACUM.

CE VREM SĂ SPUNEM CU ACEASTA?

Vrem să spunem că, deși aceşti bani nu au fost folosiți integral și partidele mai au câte vreo 300 de mii în cont, iată că PAS cere bani de la naivii de cetățeni, însă nu cumva oare este vorba de a suplini suma transferată abuziv peste plafon, care, semnalată de PNL, devine o datorie ”inechitabilă” din partea unei componente a Blocului în raport cu cealaltă?

Cerșitul banilor de la cetățenii manipulați o fi rodul dezechilibrului financiar între cele două componente ale Blocului ACUM (PAS o fi căutând 200 de mii poate ca o ”obligatie” față de PPDA, care au gasit ”o Mandatîi prea generoasă, cu dare de mână, pe cind PAS contribuie la potențialul financiar doar din subvenții? Sau este aceeași metodă ieftină și neonorabilă de a se victimiza în alegeri, pentru a aduna fonduri și a nu cheltui rezervele din cont, deși și dupa alegeri vor curge, în continuare patru ani în conturi bani frumoși, așa cum a curs și la alte partide, care au contribuit prin șefii, premierii și miniștrii lor la furtul miliardelor?

Pentru comparaţie, PNL face o campanie cu resurse foarte mici, cu banii candidaţilor care vor să fie aleși în scrutin de dragul și pentru oameni. De asemenea PNL a contractat creditul electoral legal de 50 mii lei de la Ministerul Finanţelor, conform art.40 din Codul Electoral, ce urmează a fi restituit imediat după alegeri. Remarcăm – şi la acordarea acestui credit, s-a așteptat prea mult timp și lucrurile au mers doar împinse din urmă, în final.

ACUM urmează întrebarea: dacă acest bloc are milioane în conturi, dar și posibilitatea reală de a contracta credit fără dobândă, așa cum a procedat PNL, de ce umblă cu mina întinsă la sărmanii cetăţeni sau ”lupul păru-și schimbă, dar năravul – ba? Cum au pornit-o în opoziția extraparlamentară, așa o și țin la guvernare – cu manipulările și trucurile de tot felul?

Asta vă e ”schimbarea?”

Asta vă e ”altă abordare?”

Și naivitatea voastră, oameni buni, cât o să mai țină?

Chișinău, 15 octombrie 2019

Comentarii